Hríbova Lampa bude mať konkurenciu – Havranovu večeru

Hríbova Lampa bude mať konkurenciu – Havranovu večeru Foto: RTVS

RTVS zaradila do vysielania podobný formát ako je Večer pod lampou. Moderátorom je ľavicový publicista Michal Havran. Jeho nová relácia Večera s Havranom začína hneď z ostra - o konšpiračných teóriách.

 

Dnes večer Dvojka RTVS odvysiela premiéru diskusnej relácie s Michalom Havranom. V tomto prvom dieli sa pozvaní hostia český publicista Karel Hvížďala, aktivista Juraj Mesík a spisovateľ Gustáv Murín pokúsia odpovedať na otázku, či sú konšpirácie nebezpečné a kde je tá pomyselná hranica medzi konšpiračnou teóriou a konšpiračnou praxou.

„Pripravujeme niekoľko nových diskusných formátov - najbližšie na konci apríla. Pôjde o novú diskusnú reláciu s Michalom Havranom, ktorá bude riešiť fenomény doby a aktuálne témy," povedal generálny riaditeľ Václav Mika.

To, že Večera s Havranom bude mať svoj pravidelný vysielací čas na Dvojke potvrdil pre Omédiách.com samotný moderátor Michal Havran. Prvý diel pôjde v utorok o 29. apríla. V tom čase sa bude vysielať každý týždeň, ak v tom čase nebude športový prenos. Repríza bude nasledujúci deň okolo poludnia. Zároveň pokračuje na Dvojke aj Večer pod lampou, ktorá sa vysiela vo štvrtok večer.

Micha Havran už dva roky pripravuje podobnú diskusnú reláciu na Devíne, kde sa venuje kultúre a umeniu. Diskusný večer s hosťami máva aj v SND.

Nová relácia podľa jeho slov nemá byť o politike či aktuálnych kauzách. „Budeme mať večery o umení aj o histórii, má to byť fenomenológia o spoločnosti. Napríklad budeme skúmať prečo je nárast ezoterizmu, prečo sú ľudia odrazu ochotní ísť za niečo bojovať na ulicu," povedal Havran. Hostí bude so svojim tímom hľadať podľa jediného kľúča: musia mať reputáciu v obore, v ktorom robia. „Má to byť kvalifikovaná polemika," dodal.

Michal Havran ml. je slovenský publicista a spisovateľ, zakladateľ a šéfredaktor portálu jetotak.sk. Vyštudoval protestantskú teológiu v Štrasburgu. Doktorát získal na Ecole pratique de hautes etudes z politickej teológie v Paríži.