Print this page

Polícia sa vyjadrila k trestnému oznámeniu Kisku na Fica aj na antikampaň

Trestné oznámenie Andreja Kisku na Roberta Fica za údajné ohováranie v televíznej debate polícia odmietla. Pri letákovej antikampani vyšetrovateľ začal trestné stíhanie.

 

 

Andrej Kiska pred prezidentskými voľbami podal na protikandidáta a premiéra Roberta Fica trestné oznámenie za niektoré výroky Fica, ktoré odzneli v televíznych debatách pred prvým kolom volieb. V nich spájal Fico Kisku so scientológmi.

 

"Bolo to trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a krivého obvinenia," povedal ešte pred voľbami Kiska.

„Fico neohováral svojho súpera Andreja Kisku a nedopustil sa ani krivého obvinenia. K takémuto záveru pravdepodobne dospela bratislavská polícia," informuje dnes o prípade Aktuálne.sk. Trestné oznámenie Kisku na Fica vyšetrovať nebude. "Uznesením vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Bratislava I., bola vec odmietnutá, nakoľko nie je dôvod na začatie trestného stíhania," informoval Aktuálne.sk hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Vladimír Javorský.

Kiska podal trestné oznámenie aj v súvislosti s anonymnou letákovou kampaňou. V tomto prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ohovárania, píše Aktuálne.sk.