Print this page

RTVS obvinila v živom vysielaní niekoľkých operátorov z nekalých praktík

Cez prestávku počas zápasu Slovensko – Nórsko moderátor prečítal vyhlásenie generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku, v ktorom ostro kritizoval kampane niekoľkých poskytovateľov distribúcie televízneho signálu.

 


„RTVS v posledných dňoch zaregistrovala aktivity niekoľkých poskytovateľov distribúcie televízneho signálu, ktorí ponúkajú vo svojich marketingových kampaniach služby propagujúce sledovanie hokejových majstrovstiev sveta v HD kvalite za extra finančný poplatok. Zdôrazňujeme, že RTVS poskytuje svoj mediálny obsah vrátane hokejových majstrovstiev sveta v HD súkromným distribútorom televízneho signálu bezodplatne. RTVS preto tieto aktivity voči vám, našim divákom, považuje za zavádzajúce a poškodzujúce vaše právo na bezplatný a bezbariérový prístup k programu RTVS," povedal moderátor.

 

Moderátor hovoril aj o nekalých praktikách, ktoré ohrozujú nielen vysielanie RTVS ale aj prístup k nášmu vysielaniu. O ktorých poskytovateľov ide, nepovedal. „Treba povedať, že za poplatok, ktorý je približne v polovici hodnoty poplatku súkromných distribútorov, vám prinášame ako jediná televízia všetky zápasy naživo, všetko okomentované," povedal moderátor a pritom vymenoval čo všetko vynakladá RTVS na šampionát. "Je to veľký program, do ktorého investuje RTVS mnoho kapacít, ktoré sú pre vás a povedal by som, že to je minimálne nefér správanie."

Aktualizácia 15. mája 2014:
Pozrite si reakcie operátorov