Print this page

Televízie chystajú mimoriadne vysielanie po voľbách do EP Foto: RTVS

Špeciálne vysielanie k výsledkom volieb do Európskeho parlamentu bude mať v nedeľu večer RTVS, TA3 aj ČT. Markíza až v pondelok.

 


Volebná účasť podľa odhadov bola nielen na Slovensku nízka. Aj keď u nás voľby skončili už v sobotu na zverejnenie výsledkov sa čaká, až kým neodvolia ostatné krajiny. Ústrednou volebnou komisiou budú výsledky vyhlásené v priestoroch Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu v Bratislave o 23 hodine. Priebežné výsledky sa nezverejňujú.

Všetky televízie sa chystajú zverejniť oficiálne výsledky volieb.

RTVS začína povolebný špeciál o 23 hodine na Jednotke. Moderátorom špeciálu bude Martin Strižinec, ktorý sa bude o výsledkoch v štúdiu rozprávať s Radovanom Geistom z Euractiv.sk a politológom Pavlom Marchevským. RTVS sa naživo spojí s Ústrednou volebnou komisiou ale aj s Bruselom.
Vysielať bude od 23 hodiny aj na Rádiu Slovensko.

TA3 začína s vysielaním o 22:50. Spojí sa s Informačnou kanceláriou EP na Palisádach v Bratislave. Diskutovať bude s politológmi a analytikmi, oznámila moderátorka vo vysielaní.

ČT vysiela volebný špeciál na ČT24 už o 22 hodiny, moderátormi budú Marcela Augustová a Václav Moravec.

Markíza bude vysielať mimoriadnu reláciu k Eurovoľbám až v pondelok večer o 22:35 a hosťami novinárom Mariánom Leškom a analytikom Eduardom Chmelárom.
Podľa neoficiálnych výsledkov bola volebná účasť menej ako trinásť percent.

Podľa neoficiálnych informácií, ktoré zverejnil web sme.sk po paralelnom sčítaní hlasov niektorých politických strán Smer získal približne 25-percentnú podporu voličov a v europarlamente ho v novom volebnom období budú zastupovať štyria poslanci.