Print this page

JOJ bude mať dvojníčku Foto: JOJ

Česká licenčná rada udelila licenciu na vysielanie programov s názvom JOJ a Plus, ktoré budú vysielať s dosahom na Slovensko.

 

 

O licenciu požiadala spoločnosť Doneal so sídlom v Prahe, ktorej zakladateľmi a konateľmi sú ľudia, ktorí stoja (alebo stáli) za spoločnosťou MAC TV, ktorá vlastní JOJ na Slovensku.

Spoločnosť získala licenciu na plnoformátový televízny program JOJ s tým, že program má byť vysielaný úplne alebo čiastočne na územie ČR a Slovensko, hlavným vysielacím jazykom bude slovenčina. A na tematický program Plus, ktorý je zameraný na mužského diváka.
Spoločnosť získala licenciu na 12 rokov na prevádzkovanie televízneho vysielania prostredníctvom družice.

Charakteristika vysielania je totožná s tým, čo vysielajú tieto programy na Slovensku.

Viac: Majitelia JOJ žiadajú v Čechách licenciu na JOJ a Plus

Stopercentným vlastníkom Doneal je pôvodná Slovenská produkčná a ako konatelia v spoločnosti od konca minulého roka figurujú súčasný generálny riaditeľ Marcel Grega, šéf spravodajstva Roland Kubina a bývalý generálny riaditeľ TV JOJ František Borovský, ktorý podľa informácií Omédiách.com s týmito aktivitami už nemá nič spoločné.

Odporúčame aj: Aktivity vysielateľa JOJ sú nezvyčajné, hovorí predseda rady Mistrík

V JOJ sú už dlhodobo nespokojní s množstvom a výškou sankcií od slovenskej licenčnej rady. Je možné, že televízia sa takto snaží im vyhnúť.

Spustením vysielania aj z Čiech vznikne neobvyklá situácia, keď bude mať jedna televízia duálne vysielanie. Môže nastať situácia, že keď bude slovenská rada riešiť prehrešok voči JOJ, JOJ sa odvolá na to, že vysielala z Čiech. Slovenská rada má dosah len na vysielateľov zo Slovenska.

Požiadali sme o stanovisko JOJ.