Print this page

Bývalý šéf STV obhajuje Kormúthovú a útočí na Miku

Kauza statusu športovej moderátorky Kristíny Kormúthovej vyvolala nevídané reakcie: vyjadrovalo sa už vedenie RTVS, ombudsmanka, ale aj polícia, minister kultúry, poslanci.

 


Svoj názor pripojil aj bývalý riaditeľ Slovenskej televízie Igor Kubiš, ktorý by z RTVS povyhadzoval všetkých zamestnancov, ktorí rasistický status odsúdili. Odkaz, adresovaný RTVS, zverejnil na svojom verejnom profile na Facebooku:

 

Igor Kubiš bol riaditeľom STV v rokoch 1996 až 1998 za Mečiarovej éry, keď STV slúžila na propagáciu tejto strany. Jeho obdobie komentátor Marián Leško označil za "permanentný škandál".

Odporúčame aj: Moderátorka Kormúthová má prácu. Bude hovorkyňou

„STV sa pod jeho vedením z verejnoprávnej inštitúcie zmenila na stranícke médium, ktoré pošliapalo všetky zásady slušnosti a objektívnosti. Správy, ktoré boli voči HZDS nepriaznivé, jednoducho nevysielala ako správy, ale vracala sa k nim v komentároch, ktoré obstarávali predovšetkým komentátori Puchovský a Kapusta," napísal Leško.

Pred niekoľkými rokmi sa Kubiš objavil v televízii TV Patriot, kde mal vlastnú diskusnú reláciu, kde debatovali hlavne predstavitelia SNS a Smeru. Relácia dostala od rady sankciu za neobjektívnosť.

O tom, ako vyzerala STV za éry  Kubiša, hovorí dokument Taká malá propaganda.