Print this page

Premier League sa vracia na Digi Sport. Slovak Sport mení športové porfólio Foto: Premier League

Vysielacie práva anglickej futbalovej súťaže Premier League, ktorá začína v sobotu, menia majiteľa.

 


Vracajú sa na Digi Sport. Slovak Sport, ktorý anglickú ligu vysielal minulý rok sa práv vzdal. „Televízia hodnotila vysielanie prvej sezóny najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League. Výstupom je rozhodnutie nevyužiť opciu na vysielacie práva Premier League na ďalšiu sezónu, nakoľko prínos tejto súťaže na našich obrazovkách nesplnil naše očakávania," oznámil šéf Slovak Sport Lukáš Greguš.

Aktualizácia 10:30: Digi Sport v pozvánke na tlačovú besedu informáciu potvrdila. Témou tlačovej besedy je okrem iného to, že "Premier League je späť na obrazovkách DIGI Sport."

DIGI Sport bude prinášať 6 LIVE zápasov Premier League z každého kola, ďalšie 4 zápasy plánuje prinášať v prvej premiére.

 

O tom, že anglickú ligu by mala vysielať Digi Sport, informoval český web Idnes.cz, podľa ktorého v slovenskej centrále Digi Sportu finišujú prípravy. Pre Idnes.cz to potvrdil aj zástupca Pragosportu, ktorý práva pre územie SR a ČR obchoduje.

Pragosport práva minulý rok predal spoločnosti Slovak Telekom, ktorá signál šírila cez Slovak Sport 1 a Slovak Sport 2.

Premier League odštartuje v sobotu od 13.45 zápasom Manchesteru United proti Swansea. Ďalších päť stretnutí sa hrá od 16.00, o 18.30 to bude súboj medzi Arsenalom a Crystal Palace.

Slovak Sport mení štruktúru

Vedenie Slovak Sport zároveň oznámilo, že mení portfólio športových prenosov. „Vysielanie bude viac zamerané na športy, v ktorých súťaží viac českých a slovenských tímov, prípadne jednotlivcov." Úvodným krokom bol štart vysielania prvého programu aj v celoplošnom multiplexe DVB-TRS8 v Českej republike od 1. augusta tohto roku. Nasledovalo zakúpenie exkluzívnych vysielacích práv na nový projekt Champions Hockey League,v ktorom účinkuje šesť českých a jeden slovenský hokejový tím. Od júla ponúka zápasy najvyššej českej futbalovej Synot ligy.

Kde je možné sledovať prestížne futbalové ligy Európy
Premier League - Digi Sport
Bundesliga - Eurosport 2, Eurosport 2 HD
La Liga (Španělsko) - Sport 1 a Sport 2 HD
Séri A (Itálie) - Digi Sport
Ligue 1 (Francie) - Digi Sport

Zdroj: iDnes.cz