Print this page

Digi Sport ohlásila okrem Premier League aj novinky na štyroch programoch

DIGI Sport bude mať od soboty štyri programy, Pozrite si program, kde sa čo bude vysielať.

 

 

„Prevádzkovanie športovej televízie je vec náročná, najmä v našich zemepisných šírkach. Niektoré licenčné práva máme kúpené aj na územie Česka, ďalšie len pre Slovensko. Aj preto bude top udalosťou novej športovej sezóny okrem vrátenia sa anglického futbalu na programy DIGI Sport, spustenie nových plnohodnotných programov," povedal generálny riaditeľ spoločnosti DIGI Slovakia, Marcel Šatanek.

V sobotu, 16. augusta štartuje Premier League, na ktorú Digi Sport získala opätovne práva, maratónom priamych prenosov: DIGI Sport bude prinášať 6 LIVE zápasov Premier League z každého kola, ďalšie 4 zápasy plánuje prinášať v prvej premiére.

K česko-slovenskému programu DIGI Sport 1, pribudne aj ďalší česko-slovenský program DIGI Sport 2, kde sa bude vysielať okrem Premier League, aj taliansky a francúzsky futbal, magazíny a športové dokumenty.

„Hlavným dôvodom, prečo vznikol pôvodný DIGI Sport 2 boli vysielacie práva na UEFA Champions League na slovenské územie," povedal Šatanek.

Ďalšie dva nové slovenské programy DIGI Sport 3 a 4 budú okrem Ligy majstrov vysielať aj český hokej, slovenský futbal a ďalšie prenosy, ktoré plánuje Digi Sport nakupovať. Slovenskí diváci sa dostanú aj k DIGI Sport 1 a 2 a ako bonus budú mať aj občasný kanál DIGI Sport 5, na ktorom pôjde vždy tretí zápas Ligy majstrov, tak ako to bolo v predchádzajúcej sezóne. Projekt 3 zápasov Ligy majstrov v priamom prenose teda na DIGI Sport pokračuje aj v sezóne 2013/2014.

DIGI Sport a najbližší vysielací rok

DIGI Sport na všetkých svojich programoch mesačne odvysiela okolo 120 športových prenosov. Plánovaných je až okolo 10 zápasov z každého kola Premier League. Rovnako ako v minulej sezóne pri Lige majstrov budú anglickú ligu uvádzať česko-slovenskí hostia v štúdiu DIGI Sport. Formát vysielania Ligy majstrov zostáva nezmenený. Okrem pravidelných štúdií s hosťami DIGI Sport odvysiela v každom hracom dni Ligy majstrov 3 priame prenosy a ďalšie zápasy zo záznamov.

Program DIGI Sport 1 a DIGI Sport 2:
Premier League, Ligue 1, Serie A, Fortuna Liga, Fed Cup, Davis Cup, premiérovo svetový tenis z Ázie (tenisová Premier League)

Program DIGI Sport 3 a DIGI Sport 4:
Liga majstrov UEFA, atletická Diamantová liga, česká hokejová Tipsport extraliga, Fortuna liga, Serie A, Ligue 1
DIGI Sport programy 1 až 5 sú na území Slovenska prístupné divákom, ktorí majú satelitnú alebo káblovú televíziu od DIGI Slovakia a IPTV a satelit od Slovak Telekom.

Digi Sport v ČR

DIGI Sport si našli partnera na území Česka, ktorý bude mať v káblovej a IPTV televízii na území ČR exkluzivitu na 2 česko-slovenské kanály: DIGI Sport 1 a DIGI Sport 2.

Na území Česka sú športové programy DIGI Sport 1 a 2 prístupné divákom českej satelitnej platformy DIGI TV. Novinkou je spolupráca s českou O2. Zápasy Premiere League na kanáloch DIGI Sport 1 a DIGI Sport 2 budú môcť exkluzívne cez káblovú technológiu sledovať aj futbaloví fanúšikovia v Českej republike, a to vďaka unikátnej digitálnej televízii O2 TV. Tá ako jediná z klasických káblových a IPTV televízií v Česku, získala exkluzívne práva na vysielanie najsledovanejšej futbalovej ligy sveta. O2 TV naviac umožňuje sledovať Premier League kdekoľvek a kedykoľek - v počítači, tablete alebo mobile. Vďaka aplikácii O2TV Go stačí byť len online. „Naším cieľom bolo vždy vytvoriť z O2 TV unikátny produkt najvyššej kvality. Zaradením prémiového obsahu svetovej úrovne sme opäť zdokonalili najinovatívnejšiu televíznu službu v Českej republike. Zaradením zápasov Premier League sa O2 TV stáva televíziou s najširšou ponukou športového obsahu na českom trhu," hovorí Tomáš Budník, generálny riaditeľ spoločnosti O2 Czech Republic.