Print this page

Hokejový zápas pokračoval, no RTVS vysielala reklamu. Teraz má za to trest Foto: RTVS

V máji počas MS v hokeji fanúšikovia pri obrazovkách spokojní určite neboli.

 

 

17. mája počas priameho prenosu zápasu Slovensko – Taliansko odvysielaného v čase od 19:43 hod do 22:00 hodine odvysielala RTVS približne o 21:28 reklamný šot Poštovej banky, ktorý bol vysielaný ešte 12 sekúnd po pokračovaní zápasu, čím podľa rady došlo k porušeniu povinnosti zaradiť reklamný šot iba medzi jednotlivé časti podujatia alebo počas prestávok v ňom.

RTVS dostala na poslednom zasadutí licenčnej rady pokutu 3 319 eur.

Šlo o tretiu tretinu zápasu, kde reklama šla aj po skončení reklamnej prestávky. O 12 sekúnd zápasu ostali diváci ukrátení. Podľa zákona „pri prenose športových podujatí s prestávkami sa reklamné šoty a telenákupné šoty zaraďujú iba medzi jednotlivé časti alebo počas prestávok."

Odporúčame aj: JOJ Group dostala pokutu, vysielala erotické scény na obed

RTVS pochybenie vysvetľovala problémami pri organizácii v bieloruskom Minsku. „MS v ľadovom hokeji 2014 boli... poznačené problémami organizačného charakteru v mieste dejiska a nepresnosťami pri komunikácii aj počas priebehu hry," reagovala pre radu RTVS. „Réžia vysielacieho pracoviska počas priameho prenosu zápasu SR – Taliansko reagovala na odpískanie prerušenia hry počas 3. tretiny v cca 13:07 min. do konca tretiny zaradením reklamného šotu na Poštovú banku. Ten končil niekoľko sekúnd po tom, čo v reálnom čase na ľadovej ploche zápas pokračoval," napísala RTVS.

RTVS má slogan, že vysiela program bez reklám. To sa netýka športových podujatí.