Print this page

Penta a Haščák sa prihlásili k financovaniu .týždňa Ľubo Bechný/Nadácia Polis

RTVS včera vysielala reláciu Večer pod lampou na tému médií. Diskutovalo sa hlavne o tom, ako Penta skupuje médiá, pričom pozvaní hostia aj moderátor sa o aktuálnom rozsiahlom a nepriamom vstupe Penty vyjadrovali väčšinou kriticky.

 

 

Po skončení relácie finančná skupina na svojom oficiálnom účte na Twitteri napísala: Štefan Hríb pozoruhodne moderuje dnešnú Lampu. Škoda, ze zatiaľ nepovedal, že Týždeň už roky spolufinancuje Penta a Jaroslav Haščák.

V Lampe bol Alexej Fulmek za Petit Press, Tomáš Cwitkovics za Trend, Dalibor Balšínek za české Echo 24 a Eva Hanáková za český Tablet Media.
Doposiaľ .týždeň ani Penta nikde oficiálne neoznámili partnerstvo.

Odporúčame aj: Hovorca Penty vysvetľuje ako Nadácia Penty a Haščák podporujú Týždeň

V relácii nebol nikto z Penty, na čo viackrát upozornil Fulmek. Na Facebooku to Hríb vysvetľoval takto:

Penta sa k obsahu textu na twitteri prihlásila, pre Omédiách.com to potvrdil hovorca Penty Martin Danko. "Nevieme, kto to dal na náš twitter, pretože ku kontu majú prístu všetci zamestnanci Penty," povedal Danko. "Je pravda, že Penta a aj pán Haščák už niekoľko rokov pomáhajú financovať časopis .týždeň. Dôvodom je fakt, že .týždeň považujeme za veľmi kvalitné médium a záleží nám na tom, aby mohlo ekonomicky fungovať," dodal Danko. 

"Penta .týždeň ani vydavateľstvo W PRESS nevlastní ani nespoluvlastní," reagovala pre Omédiách.com riaditeľka vydavateľstva W Press Federika Homolková. Časopis .týždeň práve v aktuálnom vydaní vyšiel s titulkou NIE SME, kde redakcia vyjadrila podporu redakcii SME, kde výpoveďami väčšina redakcie reaguje na vstup Penty do Petit Pressu.

Aktualizácia (12:50)

Štefan Hríb: Nie je pravda, že Penta financuje .týždeň (celé stanovisko)

Reláciou sa bude zaoberať aj RTVS

"RTVS žiadala externého dodávateľa formátu, aby vyvinul snahu zabezpečiť účasť v diskusii aj pre zástupcov Penty. Všetky ďalšie medializované informácie súvisiace s vysielaním relácie Pod Lampou, dňa 16.10.2014 si RTVS overí a na základe faktov, príjme opatrenia," reagovala Dominika Šulková z komunikačného oddelenia RTVS.