Print this page

RTVS sa v Správach ospravedlnila Nesrovnalovi Reprofoto RTVS

RTVS minulý týždeň v Správach RTVS odvysielala reportáž, v ktorej oznámila, že nový primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal chce zrušiť zmluvu na kontroverznú prestavbu hlavnej stanice.

„Dôvod? Rekonštrukciu za 200 miliónov eur, ktorú má zrealizovať spoločnosť Transprojekt mali spustiť pred 6 rokmi. S prácami sa doteraz nezačalo. Investor tvrdí, že dohodnutý termín stihne a pohrozil vymáhaním odškodného," povedala moderátorka.

V reportáži redaktorka oznámila, že na poslednom zastupiteľstve pred voľbami pritom nový primátor hlasoval pri návrhu o uzatvorení dodatku za.

RTVS sa tento týždeň v spravodajstve ospravedlnila za to, že v reportáži nesprávne uviedli, že Nesrovnal ešte ako poslanec hlasoval na poslednom mestskom zastupiteľstve Bratislavy za uzatvorenie dodatku k zmluve na prestavbu hlavnej stanice.

"Ivo Nesrovnal však v skutočnosti hlasoval za druhú alternatívu návrhu, ktorá dodatok k zmluve odmietla. Nový bratislavský primátor Ivo Nesrovnal je totiž dlhodobo proti uzavretiu dodatku k zmluve o prestavbe hlavnej železničnej stanice v Bratislave," povedal moderátor RTVS.