Print this page

Foto: JOJ Foto: JOJ

Televízia RiK začne vysielať v prvý deň nového roka.

 

 

Piaty kanál v portfóliu JOJ Group bude platený a hoci televízia hovorí, že od začiatku bude dostupný v ponuke spoplatnených balíkov u štyroch slovenských operátorov Skylink, Slovanet, Orange a Antik. nie je to úplne pravda. Napríklad Orange s televíziou rokuje a hovorí o viere, že ju zaradia v prvom polroku. „V prípade, že sa dohodneme, plánujeme ju zaradiť do základnej ponuky na určitú dobu ako promo, neskôr bude pravdepodobne zaradená do niektorého z tematických balíčkov. Veríme, že ju zákazníkom budeme môcť ponúknuť v prvej polovici budúceho roka," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová z Orange.

Zatiaľ Rik do svojej ponuky nezaradí Telekom ani UPC. „V ponuke digitálnej televízie UPC v súčasnosti ponúkame až 9 detských programov - Minimax, Disney Channel, Jim Jam, Duck TV, Megamax, Nickelodeon, Nick Jr., ako aj Duck TV HD a Nickelodeon HD," povedal hovorca UPC Jaroslav Kolár.

"S JOJ Group momentálne jednáme o zaradení stanice RiK. Stanicu si však potrebujeme najprv otestovať a následne na základe jej kvality, záujmu našich zákazníkov a podmienok JOJ Group rozhodneme o jej zaradení, teda 1. januára v našej ponuke zatiaľ nebude," povedal pre Omédiách.com Marek Michalík.

Hoci bude stanica platená, bude vysielať aj reklamu. Televízia predpokladá, že RiK bude fungovať na kombinovanom modeli financovania – okrem poplatkov od operátorov a reklamy aj cez merchandising.

RiK bude cielený na deti vo veku 4 – 12 rokov a JOJ Group ohlasuje že ťažiskovými formátmi budú programy európskej produkcie, „ktoré sú zábavné, poučné a bez prvoplánového násilia."

Program bude rozdelený do špecifických blokov podľa veku: predpoludním bude pre deti predškolského veku popoludní pre deti mladšieho školského veku a v prime time bude určený pre celú rodinu. V ponuke Rik sa objavia napríklad Novodobí Robinsoni, Legenda o Williamovi Tellovi, Fix a Foxi, Marvin, Dobrodružstvo
na opustenom ostrove, Hovoriaca kniha kúziel, Tučniak Pecola, Nešikovné zajačiky, Maxík, Neobyčajné príbehy, Nezbedný Ralph, Korytnačí ostrov.

Slovenský detský kanál RiK vychádza z licencie nemeckej spoločnosti Your Family Entertainment AG, ktorý vysiela stanicu Ric.

JOJ skúšobne vysiela na Skylinku, v hodinovej slučke maskot stanice – havran RiK hovorí o programovej štruktúre vysielania a ukazuje príklady formátov.