Print this page

RTVS na sklonku roka podpísala zmluvy za niekoľko miliónov Foto: RTVS

Zo zmlúv sa poteší Peter Marcin aj Katarína Brychtová.

 


Posledné dni pred koncom roka generálny riaditeľ RTVS Václav Mika podpísal viacero zmluv v hodnote spolu za niekoľko miliónov eur. Ide o predĺženie spolupráce na výrobu existujúcich ale aj nových formátov. Väčšina z nich ide zo štátom vyčlenených prostriedkov na základe Zmluvy so štátom na rok 2015.

 

Prinášame ich prehľad:
Zo štátneho sa budú vyrábať napríklad ďalšie pokračovania Talkshow Petra Marcina Neskoro večer. RTVS podpísala novú zmluvu so spoločnosťou Akran, ktorá dodávala aj doterajšie časti, na výrobu ďalších 21- častí za 518 tisíc eur. Cena za jednu reláciu je 20 568 eur + DPH.

RTVS bude v roku 2015 vysielať dva emotívne formáty s Katarínou Brychtovou, rovnako za štátne na základe Zmluvy so štátom.

Mika podpísal zmluvu o spolupráci na výrobu 21 častí formátu Pravdivé príbehy (s Katkou Brychtovou) so spoločnosťou Maya v hodnote 610 512 eur. Cena za jeden diel je mierne vyššia ako v minulom roku - 24.226 eur + DPH.

S novou spoločnosťou In vision production podpísal Mika spoluprácu na výrobu nového seriálu Nečakané stretnutia. Sprievodcom programu bude opäť Brychtová, ktorá podľa avíza relácie „príde k ľuďom priamo tam, kde žijú a vypočuje si ich životný príbeh. Spoločne sa potom vydajú na cesty a pokúsia sa nájsť človek,a s ktorým sa chcú stretnúť." Za 23 častí zaplatí RTVS 681 tisíc eur.

Zároveň sa RTVS stala koprodukčným partnerom pri výrobe detektívneho thrilleru na motívy románu Dominika Dána Červený kapitán. Celkový rozpočet filmu je viac ako 2 milióny eur. RTVS prispeje sumou 150 tisíc eur. Na obrazovku by sa mal dostať v roku 2016.

Viac: O čom bude politický thriller na motívy románu Dominika Dána?

V budúcom roku pokračuje aj zábavný formát 5 proti 5, ktorý bude opäť vyrábať spoločnosť Nunez NFE. Za 115 častí zaplatí RTVS 608 tisíc eur.

V roku 2015 bude pokračovať aj relácia Nikto nie je dokonalý. Spolu 23 častí vyrobí spoločnosť New Hattrick za 786 tisíc eur.

Koncom roka bola uzatvorená aj zmluva so spoločnosťou AB Film na výrobu formátu s pracovným názvom: POLÍCIA 2015. Za 49 častí zaplatí RTVS v hodnote 129 tisíc eur.