Print this page

Sitkom Horná Dolná sa natáčal v Novej Lehote. Prinášame podrobnosti Foto. Markíza

Režisérom je Tomáš Jančo, ktorý stál aj za niekdajším sitkomom Markízy Susedia.

 

 

Jednou z hlavných noviniek, s ktorými štartuje rok 2015 televízia Markíza, je komediálny seriál Horná Dolná, v ktorom sa objavia známe mená ako Petra Polnišová, Marta Sládečková alebo Matej Landl.

Seriál sa prvýkrát na obrazovke objavil 6. januára.

Seriál sa nakrúcal v dedinke Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom uprostred hôr a dej sa točí okolo bizárnych dedinských postavičiek.

Odporúčame aj: Seriál Horná Dolná láme rekordy. V čom spočíva jeho úspech?

„Stretnete tu ambiciózneho starostu, ktorý je vo voľnom čase vášnivým rybárom; kňaza, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život; policajta, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci," avizuje televízia.

Markíza vytvorila k seriálu aj interaktívnu stránku s mapu dediny Horná Dolná.

"V obci sa nachádza obecný úrad, krčma, no občania majú k dispozícii i futbalové ihrisko, ktoré je hneď vedľa cintorína. Spomínaný obecný úrad je svetovým unikátom. Vchádza sa doň totiž cez krčmu. Unikátne je i prepojenie fitnescentra a svätostánku. Vo fitnescentre totiž farár počas víkendov slúži omše sväté, keďže kostol v obci chýba," píše televízia.

Odporúčame aj: Pieseň z Hornej Dolnej od známeho speváka má aj videoklip

Dedinská krčma v Novej Lehote, ktorá poslúžila na natáčanie.

Foto: Hotel Inovec

 

Prvý diel bude o tom, ako pokojný život Hornej Dolnej naruší zablúdený turecký kamión s podozrivým nákladom. Následne má miesto v programe vždy v pondelok večer.

Foto: Markíza

Hlavné postavy sitkomu:

Peter Sklár - Karol Frlajz, starosta obce je vášnivým rybárom telom i dušou. Všetky ryby v rybníku majú svoje meno. Karol ich úzkostlivo stráži. Napriek tomu, že sa obci podarilo vybaviť už trikrát eurofondy na výstavbu kostola, ani jeden kostol v obci zatiaľ nestojí a zdá sa, že tak skoro ani stáť nebude.

Petra Polnišová - Erika Bednáriková je ambicióznou asistentkou starostu, ktorá má v obci i funkciu kultúrnej pracovníčky. Dozerá na starostu a vybavuje zaň všetky potrebné záležitosti. Je zaľúbenou čakateľkou na sobáš s miestnym frajerom Ďurom Brmbalíkom, ktorý je futbalovým trénerom.

Zuzana Šebová - krčmárka Tereza Pekná je miestna sexi kočka, ktorá pozná i život vo veľkom meste. Ruch veľkomesta ju ale neočaril, a preto sa vrátila späť do Hornej Dolnej. Má jasný pohľad na život a keď sa nahodí, všetci muži v dedine otáčajú hlavy.

Marta Sládečková - učiteľka Zdena Frlajzová je sestrou starostu. Bývalá slovenčinárka v obci dôsledne kontroluje dodržiavanie spisovnej slovenčiny.

Marek Majeský - farár Ján Chalúpka ml. je synom miestneho veterinára. Svoj život zasvätil službe božej, no vedenie farnosti v Hornej Dolnej ho nenapĺňa. Za chrbtom má otca, ktorý chce vnúčatá, a preto mu chystá rôzne pasce, aby podľahol ženskému čaru.