Print this page

RTVS vyhodila z programu Pod lampou Foto: JOJ

Konflikt medzi RTVS a Štefanom Hríbom sa včera vyhrotil do vzájomných odkazov. Dnes relácie Pod lampou z programu RTVS vypadla.

 

 

RTVS mala vo štvrtok v programe na Dvojke zaradenú reláciu Pod lampou, mala byť o téme Islamizmu. Z programu dnes vypadla. Podľa RTVS nemôže byť vysielaná relácia, ak nemá podpísanú zmluvu. „Zmluva na vysielanie relácie Pod lampou medzi RTVS a spoločnosťou W PRESS, a.s. na tento rok nie je uzatvorená. Aktuálne je dohodnutý termín rokovania na pôde RTVS v priebehu zajtrajšieho dňa," píše v stanovisku pre Omédiách.com RTVS. Na otázku, či to znamená koniec relácie, neodpovedala.

"Mňa o vyradení lampy doteraz nikto neinformoval. Táto Lampa je o Islamskom štáte, je predtočená, riadne vyrobená a odovzdaná, a tiež avizovaná v programe," reagoval pre Omédiách.com moderátor a tvorca relácie Štefan Hríb.

Posledná zmluva, ktorú má RTVS s vydavateľstvom W Press podpísanú je platné do konca decembra minulého roku.

V programových plánoch televízie aj v ponuke pre reklamných klientov na január a február relácia zaradená bola.

Vzťahy sa vyhrotili potom, ako si Václav Mika a Štefan Hríb začali posielať listy ohľadom vyrovnania pohľadávky po pokute za reláciu k Kauze Cervanová.

Mikovi sa nepáčia marketingové aktivity, ktoré prepojili .týždeň s RTVS. Tvorcovia relácie Štefan Hríb a režisér Mário Homolka za sporom vidia iné dôvody a to politický tlak, ktorý podľa nich Mika neustál. „Je pre nás absolútne neprijateľné, aby RTVS ako nezávislá verejnoprávna inštitúcia bola takýmto spôsobom spájaná s komerčnými vydavateľskými aktivitami spoločnosti W PRESS," píše RTVS, ktorá oznámila, že ďalšia spolupráca s vydavateľstvom W Press je neprijateľná.

Podrobnosti o spore medzi Hríbom a Mikom: Mika už nechce Hríba, Hríb útočí