Print this page

Hríbova Lampa má byť putovná Ilustračné foto ČT

Potom, ako Lampa dostala v RTVS stop, Štefan Hríb našiel pre svoju reláciu alternatívu.

 

 


„Naše hľadanie, ako pokračovať s Lampou, dostáva reálne kontúry. Dôležité je, že sme ako tvorivý tím ostali spolu," napísal moderátor a tvorca relácie Štefan Hríb na facebooku.
Konkrétne ponuky dostali z viacerých divadiel, kín, škôl, klubov a hotelov, kde by mohla byť Lampa natáčaná.

„Rozhodli sme sa preto, že nový model Lampy bude obsahovať aj jej putovnú verziu. Predbežne to vyzerá na tri verejne natáčané Lampy mesačne v jej budúcom domovskom stánku a jednu putovnú Lampu mesačne v rôznych prostrediach po celom Slovensku."

S tým, že pre reláciu si budujú vlastné technické zázemie, aby pri natáčaní neboli závislí na konkrétnej televízii.

Ešte stále Hríb nezavrhuje aj myšlienku, že Lampa sa vráti na obrazovku. „Teraz je pred nami kľúčová otázka: Bude Lampa v niektorej z televízií, alebo nájdeme inú efektívnu formu jej šírenia. Chceli by sme mať jasno do konca marca," pýta sa a aj si odpovedá Hríb.

Odporúčame aj: Podrobnosti o spore medzi RTVS a Štefanom Hríbom

Vzťahy sa vyhrotili potom, ako si Václav Mika a Štefan Hríb začali posielať listy ohľadom vyrovnania pohľadávky po pokute za reláciu k Kauze Cervanová.

Mikovi sa nepáčia marketingové aktivity, ktoré prepojili .týždeň s RTVS. Tvorcovia relácie Štefan Hríb a režisér Mário Homolka za sporom videli iné dôvody a to politický tlak, ktorý podľa nich Mika neustál. „Je pre nás absolútne neprijateľné, aby RTVS ako nezávislá verejnoprávna inštitúcia bola takýmto spôsobom spájaná s komerčnými vydavateľskými aktivitami spoločnosti W PRESS," napísala RTVS, ktorá oznámila, že ďalšia spolupráca s vydavateľstvom W Press je neprijateľná.