Print this page

Markíza má novú grafiku Reprofoto: Markíza

Televízia Markíza prichádza so zmenami na obrazovke. Týkajú sa nielen základného grafického balíka a nových predelových jinglov, ale aj spôsobu propagácie jednotlivých relácií.

 


Farebné riešenie využíva celú škálu odtieňov korporátnych farieb televízie Markíza - modrej a žltej. „Farebnosť je výraznejšia, atraktívnejšia a zároveň čistejšia. Nevyhýbali sme sa ani atypickejším farebným kombináciám. Tie však nie sú samoúčelné, ale majú za úlohu podporiť jednotlivé subbrandy v ponuke televízie Markíza," povedala hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová.

 

Televízia má aj nové predelové jingle, ktoré sú podľa Tóthovej zostrihom prirodzených, často aj samovoľných, či podvedomých reakcií hercov na podnety počas výroby. „Zámerom bolo dosiahnuť čo najpríjemnejší, uvoľnený a prirodzený pocit a vyhnúť sa umelým pózam a prehrávaným grimasám."

Nové sú aj contentové jingle a informačná grafika. Ide napríklad o výraznejšie zjednotenie upútavkových koncoviek, alebo grafické prispôsobovanie významných slotov typu „Megakino" danému konkrétnemu titulu.

Realizačný tím:
creative director : Roman Kettner
art director/animation : Jaroslav Jenča
animation/compositing : Branislav Pavlovič
animation : Michal Hrabovec
réžia jinglov : Jonáš Karásek
kamera jingle : Tomáš Juríček