Print this page

V televízii JOJ cítia krivdu Reprofoto: JOJ

JOJ Group sa nepáčia výsledky prieskumu sledovanosti, ktoré pravidelne niekoľkokrát do roka zverejňuje spoločnosť MEDIAN SK.

 

 


Posledné výsledky zverejnila spoločnosť včera. Z nich vyplýva, že najsledovanejšou televíziou je Markíza a po nej JOJ. Odstup medzi Markízou a JOJ je väčší, ako v prípade peoplemetrových dát. Z výsledkov prieskumu MML-TGI vychádzajú televízie JOJ Group horšie.

„JOJ Group sa dištancuje od prieskumu MML-TGI a upozorňuje, že výsledky sa výrazne odlišujú od exaktného merania sledovanosti prostredníctvom peoplemetrov.

 

Vo výsledkoch MML-TGI v rebríčku TOP 10 televíznych staníc v parametri „sledoval včera" už niekoľko rokov opakovane chýba stanica PLUS. Podľa peoplemetrov je však PLUSka v cieľovej skupine 12-54 najsilnejšou televíziou spomedzi tzv. „menších staníc" a celkovo je dlhodobo štvrtou najsledovanejšou televíziou na našom trhu. V cieľovej skupine prieskumu spoločnosti MEDIAN SK (teda CS 14-79) by PLUSke podľa elektronického merania (peoplemetrov) patrila piata priečka, tvrdí JOJ.

Odporúčame aj: JOJ chce mať nový filmový kanál

Zdroj: PMT/TNS

Odporúčame aj: Podľa prieskumu MML-TGI najsledovanejšia je Markíza, najčítanejší je Nový Čas

Podľa JOJ v období internetu a peoplemetrov, ktoré ponúkajú najpresnejšie meranie sledovanosti a získavanie informácií o cieľovej skupine, je anketový spôsob zberu dát, akým ho realizuje spoločnosť MEDIAN SK, zastaralý, nepresný a jeho výsledky výrazným spôsobom deformujú skutočný stav na našom trhu.

„Spoločnosť MEDIAN SK výsledkami svojho prieskumu MML-TGI poškodzuje obchodné záujmy spoločnosti JOJ Group. Najviac nás však mrzí, že spoločnosť doteraz (ani v minulosti) nebola ochotná diskutovať s odborníkmi na výskum z našej spoločnosti o metodike spomínaného prieskumu a o relevantnosti jeho výsledkov," píše v tlačovej správe JOJ Group.

Spoločnosť MEDIAN SK realizuje národný prieskum MML-TGI® (Market& Media &Lifestyle) v licenčnej spolupráci s anglickou spoločnosťou Kantar Media. Na Slovensku tento prieskum kontinuálne prebieha od roku 1997.

Aktualizácia o vyjadrenie MEDIAN SK:

 "Domnievame sa, že ide o nedorozumenie v komunikácii s TV JOJ, preto by sme primárne chceli komunikovať priamo s nimi. Prebrať si jednotlivé analýzy a možný metodologický vplyv jednotlivých výskumov. Zatiaľ sa nám dnes nepodarilo spojiť ani telefonicky, ani mailovo," povedal pre Omédiách.com Ján Badinský z Median SK.