Print this page

JOJ Group dostala trest za erotické pomôcky a obscénnosti v Profesionáloch Foto: JOJ

Pokutu dostala aj televízia Markíza.

 


Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom poslednom zasadnutí dala vysielateľovi staníc JOJ Group pokutu 1500 eur za porušenie ustanovenia zákona o ochrane maloletých. 13. novembra o 19:47 hodine odvysielala Plus reprízu sitkomu Profesionáli, v ktorom podľa rady boli zobrazené erotické pomôcky a obsahoval obscénne vyjadrovanie. Program bol označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, podľa rady mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

 

Ďalšiu pokutu 3500 eur dostala JOJ za reklamné šoty na lieky Mucosolvan, ktoré boli podĺa rady bez jednoznačnej a zrozumiteľnú výzvy na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku a odporúčania poradiť sa o použití lieku s osobou oprávnenou predpisovať alebo vydávať lieky.

Odporúčame aj: Všetky rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu 26. mája

Pokutu 4 tisíc eur dostala aj Markíza - za nesprávne označenie filmu Kurz sebaovládania, ktorý odvysielala v decembri v popoludňajších hodinách ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. „Napriek takému výskytu obscénneho vyjadrovania, ktoré podmieňuje klasifikovanie programu ako nevhodného pre maloletých divákov do 15 rokov," píše rada.