Prečo Panelák končí a o čom je posledný diel?

Prečo Panelák končí a o čom je posledný diel? Foto: JOJ

Panelák po ôsmich rokoch definitívne končí.

 

 

Televízia JOJ sa rozhodla ukončiť vysielanie dlhoročného seriálu, ktorý jej roky prinášal sledovanosť. Aktuálna pätnásta séria Paneláku je posledná.
Posledný 63. diel odvysiela televízia v stredu 17. júna večer s názvom Koniec dobrý, všetko dobré? Posledná epizóda bude dlhšia ako obvykle a minutáž sa priblíži k dvojdielu. Predposlednú epizódu odvysiela JOJ 10. júna.

 

O čom bude posledný diel?

Fábry navrhuje Maslákovi odkúpenie Orgovánových firiem, ktorých sa chce zbaviť ich dedička Romanka. Radšej chce peniaze.
Ivana sa zdôverí kočenám so svojimi pocitmi. To, čo povedala Goranovi včera, nie je pravda.
Zdeněk si chce zopakovať svadbu s Julkou, tentoraz nie formálne, ale so všetkým, čo k tomu patrí. Začalo sa mu dariť aj finančne, a to vďaka spolupráci s Egonom.
Viola oznamuje Rebece, že musí uvoľniť Angiein byt...
Dušan vybavil Soničke na polícii deň voľna, môže v nemocnici navštíviť svojho vnuka.
Monika a Fedor sa sťahujú späť na východ do Kokšova-Bakše.
Jana sa prišla rozlúčiť s Maslákom a zároveň ho prosí, aby si na seba dával pozor. Mala totiž živý sen, že ho zavraždili...

Prečo Panelák definitívne končí?

„Našim divákom však chceme ponúknuť aj ďalšie seriály, na ktorých už pracujú rôzne tímy autorov, medzi nimi aj Andy Kraus. Panelák končí v čase, keď je na výslní a televízia JOJ nevylučuje, že sa o pár sezón vráti na televízne obrazovky. Hercov z Paneláku postupne oslovujeme na účinkovanie v nových formátoch TV JOJ," povedala marketingová riaditeľka JOJ Group, Ivana Semjanová.

„Nebolo to ľahké rozhodnutie a zvažovali sme všetky pre a proti. Ale ak sa chceme naplno venovať novým projektom, tak to bolo nevyhnutné. Panelák splnil svoju úlohu, dal šancu na rozbeh mnohým skvelým hercom. Teraz je čas pripraviť niečo nové a verím, že rovnako úspešné," cituje televízia scenáristu Paneláka Andyho Krausa.

Fakty o Paneláku:
- Prvá klapka seriálu padla v januári 2008, pričom prvá epizóda bola na JOJke odvysielaná 18. februára 2008 o 21:15.
- Prvým hudobným hosťom bola skupina Desmod, ktorá naspievala úvodnú pieseň Lavíny. Tá je dodnes ústrednou skladbou, ktorá znie v zvučke Paneláku. - Za sedem a pol roka sa dovedna natočilo 1309 epizód. Trvalo to 1592 natáčacích dní.
- Na seriáli spolupracovalo vyše 100 ľudí, takže to občas na nakrúcaní vyzeralo takmer ako v mravenisku.
- Aktuálne je v Paneláku 55 postáv, no od jeho začiatku z neho odišlo 33 väčších postáv.
- Počas celého nakrúcania ich pôsobilo až 10. V ateliéri sa používalo 220 svetiel, ktoré mali dokopy 400 tisíc wattov.
- Skutočný Panelák, ktorý bolo v seriáli zvonku vidieť, sa nachádza v Bratislave na Geologickej 24.

Kto sú tvorcovia seriálu:
scenár: Andy Kraus, Tomáš Jančo, Karolína Magnusová, Roman Maturkanič, Michaela Materáková, Radka Reviláková, Bronislava Balašková
réžia: Viktor Csudai, Roman Fábian, Lukáš Hanulák, Andrea Horečná
detskí predstavitelia: Sabrina Grláková (Terezka), Miška Javorčeková (Miška), Oliver Zelenák
herci: Diana Mórová, Zuzana Fialová, Marián Miezga, Ján Koleník, Jozef Vajda, Marko Igonda, Kristína Farkašová, Martin Trnavský, Božidara Turzonovová, Juraj Slezáček, Matej Landl, Zuzana Vačková, Zuzana Mauréry, Mirka Partlová, Branislav Bystriansky, Roman Luknár, Samuel Spišák, Dada Duditšová, Štefan Skrúcaný, Petra Blesáková, Alžbeta Stanková, Kristína Turjanová, Pavol Topoľský, Zuzana Tlučková, Zuzana Šebová, Zuzana Porubjaková, Michal Kubovčík, Svätopluk Malachovský, René Štúr, Ivan Romančík, Gabriela Marcinková, Dušan Vaňo, Peter Sklár, Lenka Barilíková, Monika Potokárová, Samo Abrahám, Lenka Košická, Jana Kovalčíková, Patrik Žiaran, Nina Gergieva, Helena Geregová, Ingrid Filanová, Mary Havranová, Katarína Ivanková, Marián Labuda ml., Igor Kasala, Tomáš Pokorný, Sylvain Machac, Barbora Andrešičová, Michaela Halcinová, Dominika Richterová, Juraj Bača, Daniel Žulčák, Ivan Vojtek, Michaela Majerníková, Elena Podzámska, Martin Madej, Eva Máziková a ďalší