Print this page

Penta podala žalobu aj na Denník N Foto Omédiách.com

Po Hospodárskych novinách podal Penta žalobu aj na Denník N.


Finančnej skupine sa nepáči komentár Konštantína Čikovského o poisťovni Dôvera s názvom Prečo sa Pente oplatí vlastniť malú zdravotnú poisťovňu? Komentár  obsahuje podľa finančnej skupiny Penta nepravdivé tvrdenia. Od vydavateľa novín chce ospravedlnenie a uhradenie právnych trov. Ide o vôbec prvú žalobu na Denník N od jeho vzniku, informuje samotný Denník N.

Komentár reagoval na fakt, že Penta kúpila aj druhú polovicu zdravotnej poisťovne Dôvera, a vysvetľuje, prečo môže byť transakcia pre Pentu výhodná.

„Článok je uvedený v časti ‚Komentáre', avšak autor v ňom nevyjadruje len svoj názor, ale uvádza v ňom skutkové tvrdenia, ktoré sú samy osebe prezentované ako kategorické a nesporné fakty. Takýto spôsob spracovania skutkových tvrdení je v rozpore s etickými pravidlami žurnalistiky," cituje Denník N právnika Penty Martina Škublu.

„Podmienkou uverejnenia opravy je, že vydavateľ uverejnil nepravdivé tvrdenia. V tomto prípade k tomu podľa nás nedošlo, za tvrdeniami si stojíme," povedal riaditeľ vydavateľstva N Press Lukáš Fila.

Penta sama je vlastníkom médií. Pod jej mediálnu skupinu News and Media Holding patrí vydavateľstvo Trend Holding, Centrum Holdings a spoločnosť Namav, ktorej je investorom, vlastní 45 percent vydavateľstva Petit Press.
Žalobu nedávno podala Penta aj na Hospodárske noviny na komentár Daga Daniša a Martina Kuglu.