Print this page

Foto: MTV Foto: MTV

Americká speváčka Taylor Swift ovládla tohtoročné ceny hudobnej televízie MTV, keď si zo slávnostného večera v Los Angeles odniesla celkovo tri trofeje za najlepšie hudobné videá. Medzi ďalšími ocenenými boli okrem iných rapper Kanye West či rocková skupina Fall Out Boy.

 

 

Swift si odniesla cenu za najlepší popový videoklip k piesni Blank Space, za ktorý bola ocenená aj v kategórii speváčok. Hlavnú cenu za videoklip roka získala jej pieseň s hosťujúcim rapperom Kendrickom Lamarom Bad Blood, ktorá je údajne inšpirovaná sporom s popovou konkurentkou Katy Perry.

"Viem, že sa veľa riešilo, o čom toto video je, ale som veľmi rada, že v roku 2015 žijeme vo svete, kde si chlapci môžu hrať na princezné a dievčatá na vojakov," komentovala dvadsaťpäťročná speváčka svoje dielo.

West, ktorému patrili pri ceremoniáli vôbec najhlasnejšie ovácie, si odniesol cenu pomenovanú po Michaelovi Jacksnovi, ktorá patrí umelcom s novátorským prístupom k tvorbe videoklipov.

Najlepším hiphopovým videom sa stala pieseň speváčky Nicki Minaj Anaconda, skupina Fall Out Boy získala cenu za rockový klip k piesni Uma Thurman.

Na scéne sa počas večera objavila okrem iného sporo odetá Miley Cyrus, ktorá zaspievala svoju novinku o fajčenie marihuany, dve nové piesne predstavil Justin Bieber.