Koľko divákov sledovalo víťazstvo Sagana? Čo sa stalo s hymnou?

Koľko divákov sledovalo víťazstvo Sagana? Čo sa stalo s hymnou? Foto: FB Peter Sagan

Peter Sagan v nedeľu v americkom Richmonde vo Virgínii získal zlato na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike.


RTVS vysielala preteky MS v cyklistike v nedeľu od popoludnia do neskorého večera. Samotné víťazstvo Petra Sagana s odovzdaním medaile a krátkym štúdiom sledovalo na Dvojke 223-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Podľa údajov PMT/TNS je to 10,4 percentný podiel na trhu, čo je vysoký nadpriemer Dvojky.

RTVS vysielala samotné preteky od 16 hodiny od 16:45 do 21:46. Za ten čas bola priemerná sledovanosť 132 tisíc divákov s trhovým podielom 7 percent.

RTVS odvysielala aj poďakovanie Petra Sagana: „Som veľmi šťastný. Mal som obrovskú motiváciu vyhrať. Veľa som tomu v posledných troch týždňoch v tréningu obetoval. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Je to môj najväčší úspech v kariére. Dnes to bolo najmä o dlhom čakaní a zaútočení v pravý moment. Mal som k dispozícii brata Juraja a ešte jedného člena nášho tímu Michaela Kolářa, ktorí mi veľmi pomáhali. Ďakujem im za to. Boli pripravení pomôcť mi v každom okamihu na trati, napríklad aj s výmenou bicykla. Ani ja som sa nevyhol kríze, ale to k tomu patrí. Súčasná politická situácia vo svete je komplikovaná a šport je pre ľudí dobrý prostriedok na to, aby dostali novú nádej. Verím, že aj ja som k tomu dnes prispel."

Pri odovzdávaní medailí došlo k malému zádrhelu. Organizátori pustili slovenskú hymnu, no nebola celá. Usekli ju po prvej slohe.

 

Peter Sagan - majster sveta 2015

Užite si s nami Peťov včerajší famózny nástup a dojazd do cieľa ešte raz.Peter Sagan #majstersveta2015

Posted by Šport v RTVS on 28. september 2015