Print this page

Na bombardovanie je ideálne počasie, ohlásila moderátorka počasia Reprofoto

Moderátorka hovorila o vhodnom počasí na bombarovanie s takým kľudom, ako keby hovorila o ideálnom počasí na výsadbu kvetín.

Ruská spravodajská televízia Rossija 24 priniesla neobvyklú predpoveď počasia aj so zábermi bombardovania Sýrie, za ktorým je ruská armáda.

V Sýrii panuje ideálne počasie pre ruské bombardovanie, ohlásila moderátorka. V predpovedi počasia, pripomínajúce hlásenia z frontu, zároveň varovala, že november už tak priaznivý pre nálety nebude.

"Doba pre začiatok vzdušných operácií bola vybraná veľmi vydarene. Október v Sýrii je pre lietanie priaznivý," poznamenala hlásateľka a doplnila údaje o rýchlosti vetra, teplote, oblačnosti a zrážkach, ktoré však "nemôžu vážne ovplyvniť bombardovanie".

Jeseň síce už o sebe dáva poznať, ale zatiaľ má ruské letectvo podľa televíznej rosničky "všetky šance zavŕšiť operáciu v krátkom termíne". V novembri sa totiž počasie v Sýrii zhorší, pribudne mrakov, hmla a "za takých podmienok budú bojové lety zložitejšie".

Rusko začalo letecké nálety v Sýrii v stredu 30. septembra. Nálety podľa Moskvy ničia vojenské základne, sklady zbraní a paliva a veliteľstvo radikálov z organizácie Islamský štát (IS).
Podľa sýrskej opozície a Západu si však ruské lietadlá berú na mušku všetkých odporcov režimu Bašára Asada, ktorý je spojencom Moskvy.

Vojnová predpoveď počasia získala na internete státisíce divákov.