Print this page

Európske hudobné ceny MTV sú rozdané

 

Až päť ocenení si odniesol spevák z Kanady.

 

 

Európskym hudobným cenám televízneho kanálu MTV v nedeľu večer dominoval kanadský popový spevák Justin Bieber, ktorý získal hneď päť ocenení, okrem iného pre najlepšieho speváka a za najlepší vzhľad. Cenu za najlepší videoklip si prekvapivo odnieslo hiphopové duo Macklemore a Ryan Lewis, napísala agentúra AFP.

Bieber na odovzdávaní cien aj vystúpil - zaspieval svoj hit What Do You Mean? Dvadsaťjedenročná hviezda si odniesla cenu aj na najlepšiu spoluprácu na piesni Where Are U Now? s DJ Skillexom a Diplom. Budúci mesiac by mal Bieber po troch rokoch vydať nový album.

Ako však poznamenala agentúra Reuters, mnoho slávnych hudobníkov na udeľovaní cien chýbalo. Bola medzi nimi napríklad speváčka Taylor Swift, ktorá získala cenu za najlepšiu pieseň Bad Blood, Rihanna, ktorá vyhrala najlepšiu speváčku či chlapčenská skupina One Direction, ktorá zvíťazila v kategórii Najlepší pop.

Divákov zabavila britská speváčka Ellie Goulding či taliansky tenorista Andrea Bocelli, ktorý vystúpil so svojou známou piesňou Time to Say Goodbye a vyslúžil si obrovský potlesk.

Udeľovaní cien sa odohráva každý rok v inom európskej meste a víťaza vyberajú fanúšikovia z celého kontinentu.