Print this page

Plnenie sna u Rozborila skončilo trestným oznámením Reprofoto JOJ

Koncom októbra odvysielala televízia JOJ reláciu V siedmom nebi. Jeden príbeh bol o plnení sna dvom malým chlapcom a ich mame, ktorá stratila manžela.

 

 

Štáb relácie vymyslel, že okrem pomoci v podobe auta pripravia pre deti aj vozenie sa na terénnych motorkách. Problémom bolo, že s motorkami jazdil moderátor a deti aj tam, kde nemali, šlo totiž o územie NAPANT – Národný park Nízke Tatry, kde to nie je dovolené. Všimli si to niektorí diváci, ktorí redakciu Omédiách.com na to upozornili. Televízia dokonca priniesla záber značky s označením Národného parku blízko sídliska Sásová v Banskej Bystrici, pred ktorým stojí moderátor relácie Vilo Rozboril.

V súvislosti s reláciou bolo podané trestné oznámenie, informáciu priniesol denník Pus 1 deň.

„Štátna ochrana prírody, správa NAPANT na základe oboznámenia sa s obsahom relácie V siedmom nebi, kde moderátor Viliam Rozboril naozaj jazdil na terénnom motocykli v území ochranného pásma Národného parku Nízke Tatry, spracovala a podala dňa 10. 11. 2015 trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu podľa § 305 porušovanie ochrany rastlín a živočíchov," povedal podľa Plus 1 deň Dan Harťanský z odboru strážnej služby Národný park Nízke Tatry.

Podľa trestného poriadku kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Aktualizácia o stanovisko JOJ 19. 11.: "K trestnému oznámeniu sa vyjadríme po jeho obdržaní, do televízie JOJ a ani do produkčnej spoločnosti zatiaľ nebolo doručené. Chceme však ubezpečiť televíznych divákov, ze sme týmto nakrúcaním nechceli úmyselne spôsobiť žiadne škody," povedala pre Omédiách.com Lucia Kulihová z TV JOJ.

„Vôbec o tom neviem. Išli sme na miesto v Banskej Bystrici, ktoré nám ukázali predajcovia motoriek, lebo oni tú jazdu organizovali. Navyše, okrem nás tam bolo minimálne dvadsať ďalších motorkárov. Toto by mi nenapadlo. Ľudia z Bystrice mi povedali, že je to na hranici značky," reagoval pre denník Rozboril.