Print this page

Šimkovičová bude možno tvárou televízie IN TV, kde je aj zakladateľ Slobodného vysielača Foto: Markíza

Šéfredaktorom spravodajstva bude bývalý redaktor RTVS a Slobodného vysielača.

 

 

Martina Šimkovičová je v rokovaní o pozícii moderátorky novej IN TV, kde spravodajstvo bude dodávať o.z. InfoVojna Norberta Lichtnera, ktorý stál pri zrode Slobodného vysielača.
Televízia IN TV má byť nová celoplošná televízia. O pár dní spúšťa testovacie vysielanie a od januára 2016 už bude vysielať naostro.

Viac: Zakladateľ Slobodného vysielača stojí pri zrode celoplošnej televízie

O novej práci bývalej moderátorky televízie Markíza písala nedávno Pluska.sk, no denník si pravdepodobne splietol názov novej stanice. „Martina dostala ponuku pracovať pre novú plnoformátovú televíziu N TV, ktorú už v týchto dňoch začínajú kompetentní rozbiehať. Opäť sa bude venovať spravodajstvu," napísala Pluska.sk, zdroj neuviedla.

„Rozjednaní sú mnohí ľudia, ona je jedným z nich. Počul som, že sa s ňou rokuje, ale či je to dotiahnuté, to neviem," povedal pre Omédiách.com Lichtner, ktorý bude pre televíziu dodávať spravodajstvo, ale aj komentované zahraničné správy. Odkázal nás na vedenie televízie.

Televízia zatiaľ na otázky nereagovala. Rovnako na otázky nereagovala ani Martina Śimkovičová.

„My (ako občianske združenie InfoVojna) dodávame redaktorov, strihačov, kameramanov, ale moderátorov má na starosti televízia," povedal Lichtner.

Šéfredaktorom spravodajstva novej televízie bude Ľubomír Huďo.

Odporúčame aj: Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku

Šimkovičová sa mala v týchto dňoch vrátiť do moderátorského kresla hlavnej spravodajskej relácie TV Markíza Televízne noviny. Markíza si to s ňou však rozmyslela po jej kontroverzných komentároch v súvislosti s jej aktivitou na Facebooku. Moderátorka zdieľala texty a fotky, ktoré boli namierené proti utečencom. Napríklad: „Už idú..., pripravte im nejaké ubytovanie, plnú penziu, vreckové a vyfešákujte dcérenky, nech sa u nás nenudia... Ešte taká poznámka... kde majú ženy a deti?"