Prečo vstúpila Šimkovičová do strany Borisa Kollára?

Prečo vstúpila Šimkovičová do strany Borisa Kollára?


Televízia Markíza sa na jeseň rozhodla pozastaviť plány na návrat Martiny Šimkovičovej do kresla moderátorky Televíznych novín, kam mala nastúpiť po materskej dovolenke.

 

 

Urobila tak po tom, ako moderátorka zdieľala na Facebooku kontroverzné články namierené proti utečencom a následne v rozhovore pre Plusku politiku pomoci utečencom kritizovala.

Viac: Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku

Majiteľ Fun rádia Boris Kollár sa vtedy zastával moderátorky, dnes je na kandidátke jeho strany Sme rodina trojkou.

Na otázky Omédiách.com Šimkovičová neodpovedala. "Boris mi dal ponuku, ktorú som dlho zvažovala a nakoniec som ju prijala," povedala v rozhovore pre topky.sk. Podľa pluska.sk rozhodnutie spolupracovať s Borisom Kollárom veľmi ovplyvnilo práve to, že sa jej verejne zastal v čase, keď prišla o zamestnanie i za zverejnené články a komentáre o utečencoch. „Dal mi dostatok času, vôbec na mňa netlačil," povedala Šimkovičová.

Odporúčame aj: Na kandidátkach sa objavili bývalí moderátori Televíznych novín

Ponuku prijala preto, že „už prestalo baviť z pohodlia obývačky len kritizovať a chce priložiť ruku k dielu. „Určite chcem osloviť matky s deťmi a venovať sa rodinnej problematike."

Okrem kandidovania do parlamentu bude onedlho moderovať správy v novej kontroverznej televízii INTV, kde spravodajstvo má na starosti bývalý zakladateľ Slobodného vysielača. Šéfredaktorom spravodajstva má byť Ľubomír Huďo.

Do politiky s veľkými plánmi pred rokmi vstupovala aj niekdajšia moderátorka Televíznych novín Aneta Paríšková na kandidátke ANO Pavla Ruska. Po neúspechu sa vrátila k pôvodnej práci, ale pre televíziu JOJ.