Print this page

NA JOJ začína nový seriál – ZOO. Prinášame podrobnosti Foto: JOJ

Televízia JOJ začína od budúceho týždňa vysielať nový seriál ZOO.

 

 

Pôjde od pondelka do stredy, okolo 20:30.

Autorom scenára seriálu s komediálno-dramatickým dejom a kriminálnou zápletkou je Danica Hričová Haláková ako spoluautorka námetu a kreatívna producentka.
Dej sa bude odohrávať v prostredí zoologickej záhrady. „Zoologická záhrada je nevšedné miesto - predstavuje malý svet sám o sebe, ktorý spolu zdieľajú zvieratá a ich chovatelia," píše televízia.

Foto: JOJ

Odporúčame aj: Titulnú pieseň k seriálu ZOO naspieval Ďurica a upravil Rozsa

Hlavnými postavami sú dobrodruh Peter (Ján Koleník) a zoologička Dominika (Tatiana Pauhofová), na prvý pohľad úplne rozdielne povahy. Peter je energický, akčný, no s mĺkvou povahou, ktorého drsná Afrika naučila byť vynaliezavým slovenským MacGyverom. Dominika je ako vedkyňa príliš racionálna, puntičkárska a analytická, vyhýba sa dobrodružstvám a akémukoľvek riziku. Dobrodruh Peter sa vracia na Slovensko, aby objasnil vraždu naj¬lepšieho kamaráta, ktorého zabili v Afrike. Rohy nosorožcov sú totiž dobre zarábajúcim artiklom, kvôli ktorému organizované skupiny pašerákov nevá¬hajú aj vraždiť. Príchod divocha Petra do Bratislavy spôsobí v ZOO viaceré turbulencie a nevôľu najmä u serióznej zoologičky a vedkyne Dominiky, ktorej usporiadaný život Peter obráti hore nohami. Obaja hrdinovia sa však k sebe čoraz väčšmi približujú, a rovnako medzi nimi narastá aj erotické a ľúbostné napätie.

Seriál bude mať tri dejové linky – romantickú, kriminálnu a komickú. „Dej sa bude niesť v ľahkom, optimistickom duchu. Bude sa tiež venovať príbehom súvisiacim priamo s poslaním ZOO. Či už je to jeho edukatívna, alebo vedecká činnosť, no najmä jeho úloha zachraňovať ohrozené druhy a vypúšťať ich späť do živej prírody."

Foto: JOJ

Kriminálna linka seriálu sa opiera o nelegálny obchod s exotickými zvieratami. Komické momenty divákom sprostredkuje viacgeneračná rodina hlavného hrdinu a zamestnanci ZOO. Súčasťou deja budú aj príbehy spojené so zvieratami, vrátene hlavného zvieracieho hrdinu - opičky Miša - ktorý zažije skutočné dobrodružstvá.

Tvorcovia zasadili dej nového, na obrazovkách slovenských divákov doteraz nevídaného seriálu do nádherného afrického prostredia prírodnej rezervácie Masai Mara v Keni, ZOO hlavného mesta a do mesta Bratislavy.

O čom bude prvý diel?

V ZOO sa začína slávnostné otvorenie sezóny. Marketingová manažérka Roberta si dáva záležať na tom, aby všetko prebehlo bez problémov. To však ešte nevie, že z terária zmizol obrovský pytón Diana. Celá ZOO je na nohách, boja sa aby Diana nehľadala obed medzi návštevníkmi. Riaditeľ Stano Baláž dostane nepríjemnú návštevu. Na kontrolu príde Fičíková, ktorá sa vyžíva v hľadaní chýb v ZOO. Chovateľka Alena sa stará o čerstvo narodené mláďatko pumy. Dobrodruh Peter Baláž sa vracia z Afriky na Slovensko. Zoologička Dominika objaví Petra vo výbehu lemurov a považuje ho za výtržníka. Je poriadne prekvapená, že riaditeľ Petra pozná. Je to totiž jeho syn. Stano má ísť s manželkou Silviou do opery. Plány mu zmarí telefonát z polície, treba ísť urýchlene na letisko.

Herecké obsadenie: J. Koleník, T. Pauhofová, M. Igonda, J. Vajda, M. Bahúl, F. Kovár, O. Hlaváček, A. Hryc, Z. Tlučková, A. Ďuránová, Z. Šebová, Cs. Kassai, E. Havasiová, M. Slovák, T. Hanák, P. Šimun, J. Hansman, L. Vráblicová, K. Stražanová, J. Hrčka, D. Pribullová, D. Richterová, P. Boublík, S. Kašperová, E. Matejková, J. Stražan s ďalší.
Réžia: Braňo Mišík