Print this page

Francúzska TV priniesla prvé zábery z úteku hlavného podozrivého z teroristických útokov v Paríži Foto: BFMTV.com

Francúzska televízna stanica BFM TV priniesla fotky hľadaného Salaha Abdeslama, ktorý je hlavným podozrivým v súvislosti s novembrovými útokmi v Paríži.

 

 

Zábery sú z bezpečnostných kamier na čerpacej stanici vo Francúzsku zo 14. novembra, teda deň po útokoch, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych. Abdeslam je pravdepodobne jediným priamym účastníkom parížskych atentátov, ktorému sa stále darí unikať.
foto

Na obrázkoch, ktoré televízne stanice zverejnila na internete, kráča muž identifikovaný ako Abdeslam, má ruky vo vreckách a vyzerá uvoľnene.

Abdeslam zavolal 14. novembra skoro ráno z Paríža svojim priateľom Mohamedovi Amrimu a Hamzovi Attovi, aby ho vyzdvihli a odviezli do Belgicka.

Podľa BFM si trojica mužov cestou z Paríža do Bruselu urobila asi štvrťhodinovú zastávku na čerpacej stanici neďaleko belgickej hranice, kde ich nafilmovala bezpečnostná kamera. V tú dobu vraj už mali za sebou tri policajné kontroly. Policajti ich ale nezadržali, pretože Salah Abdeslam v tej dobe ešte nebol spájaný s útokmi.

Skupinka sa potom vydala na cestu a obaja údajní komplici vysadili Abdeslama v bruselskej štvrti Laeken. Abdeslam napriek medzinárodnému zatykaču polícii naďalej uteká. Amri aj Atto boli nasledujúci deň zadržaní v bruselskej štvrti Molenbeek. Akýkoľvek podiel na teroristických útokoch odmietajú.