Print this page

Redaktorka RTVS dala po havárii výpoveď Foto: FB A.L.

Bývalá redaktorka televízie Markíza a teraz RTVS mala dopravnú nehodu, po ktorej jej namerali v krvi alkohol.

 


Bývalá redaktorka televízie Markíza Anna Lemesányiová, ktorá bola doposiaľ členkou investigatívneho tímu redaktorov relácie Reportéri RTVS, sa vo štvrtok stala účastníčkou dopravnej nehody na diaľnici v smere z Košíc do Prešova. Po nehode jej v dychu policajná hliadka namerala 1,4 promile alkoholu.

 

Podľa polície na diaľnici dostala šmyk a s autom zišla mimo cesty. Redaktorka tvrdí, že nešoférovala opitá.


„Alkohol som mala päťdesiat minút po tom, keď som tam dolu v aute čučala. Jednoducho som tam fľašu otvorila a naliala som to do seba v tom šoku," povedala Novému Času.
Nehoda sa stala vo štvrtok krátko predpoludním. Redaktorka tvrdí, že šla po respondenta, s ktorým mala robiť rozhovor a fľašu alkoholu mala pre neho. „Pre klienta som v taške niesla koňak z vďaky. Išlo totiž o komplikovanú reportáž a rozhovor nemusel poskytovať," povedala pre Nový Čas. Pluska píše o vodke: "Musela som si otvoriť fľašu vodky."

Redaktorke v prípade, že sa dokáže, že nehodu zavinila, hrozí ročné väzenie.

Televízia zatiaľ udalosť nekomentuje. „RTVS má o prípade predbežné informácie, ak sa potvrdia, budeme postupovať podľa zákona a interných pravidiel," povedala Dominika Šulková z RTVS.
Lemesányiová už dala sama výpoveď.

Lemesányiová bola roky redaktorkou Markízy. Bola súčasťou spravodajstva, ale aj investigatívneho tímu relácie Lampáreň, kde pripravovala reportáže hlavne z východného Slovenska. Za svoju prácu získala viacero nominácií aj novinárske ocenenia.

Minulý rok kvôli alkoholu skončil v RTVS športový komentátor.