Print this page

RTVS chystala duel Fica s Matovičom. Fico neprišiel Reprofoto Markíza, Úrad vlády

V RTVS našli odvahu a k Ficovi nezavolali Jána Figeľa. Aktualizácia.

 

 

Pred niekoľkými dňami traja poslanci OĽaNO poslali generálnemu riaditeľovi Václavovi Mikovi otvorený list, v ktorom ho žiadajú, aby RTVS ako verejnoprávna inštitúcia vytvorila priestor na duel pre premiéra Roberta Fica a Igora Matoviča z OĽaNO. „Tak ako pri obdobných výzvach z posledných týždňov, ani v tomto prípade sa RTVS nenechá vtiahnuť do predvolebného súboja. RTVS pri tvorbe obsahu dodržiava princíp redakčnej slobody a nezávislosti," reagovala RTVS.

Hoci bežne RTVS v predstihu oznamuje, kto sú hostia víkendových diskusií, v piatok podvečer mená hostí nemala ešte potvrdených. „Prvá časť diskusie budú obvinenia v kauze údajných daňových únikov. Do diskusie pozývame predstaviteľa strany Smer-SD a predsedu OĽaNO-NOVA Igora Matoviča," napísala RTVS.  Moderátorom bude Martin Strižinec.

Odporúčame aj: Mika dostal otvorený list so žiadosťou priameho duelu Fico-Matovič

"Igor Matovič včera dostal pozvánku z RTVS do diskusie s Ficom. Účasť potvrdil," povedal pre Omédiách.com Jozef Viskupič.

Hovorkyňa Úradu vlády SR na otázky, či pôjde premiér do O 5 minút 12 do diskusie s Matovičom, neodpovedala.

Aktualizácia 14.2: V nedeľu do diskusie na RTVS prišiel za Smer Robert Kaliňák. Fico bol dnes pred poludním v TA3 v relácii V politike, kde diskutoval sám. O 15 hodine má Robert Fico predvolebný míting v Liptovskom Mikuláši.

Reprofoto RTVS

Odporúčame aj: Idú voľby. Fico chce od televízie väčší priestor aj náklonnosť

Fico zvyčajne v diskusných reláciách diskutuje sám alebo RTVS k nemu do diskusie zavolá Bélu Bugára alebo Jána Figeľa. Matovič sa s Ficom v diskusii ešte nestretol.

V druhej časti O 5 minút 12 sa stretnú minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) a poslanec Július Brocka (KDH), budú sa rozprávať o nezamestnanosti, dôchodkovom systéme a opatrovateľských službách.