Ako bude vyzerať volebná noc na Markíze, RTVS a TA3?

Print this page

Ako bude vyzerať volebná noc na Markíze, RTVS a TA3? Foto: RTVS

Volebné štúdiá, živé vstupy z volebných centrál a prvé odhady volieb budú už v sobotu po zatvorení volebných miestností.

 

 

Televízia Markíza v spolupráci s rádiom Expres prinesú takmer okamžite po uzavretí volebných miestností výsledky prieskumu verejnej mienky na základe exit pollu od agentúry Focus. Výsledky budú spracované z odpovedí voličov na otázku „Ktorú politickú stranu ste volili?"

Volebná noc na Markíze

Špeciálne vysielanie má Markíza nachystané od 21:55 do 01:50. „Hneď po uzavretí volebných miestností ponúkneme živé vstupy z desiatich centrál politických strán," avizuje Markíza. Volebné vysielanie bude moderovať Zlatica Puškárová-Švajdová, Michal Kovačič a Viktor Vincze. Voľby budú komentovať novinár Marián Leško a sociológ Martin Slosiarik.

Reprofoto Markíza

Odporúčame aj: Ako bude vyzerať maratón televíznych debát víťazov volieb?

RTVS na Jednotke aj Rádiu Slovensko

Volebné štúdio RTVS začína 21:55 a vysielať sa bude na Jednotke a Rádiu Slovensko. „Budeme sledovať priebežné výsledky volieb a prinesieme aj exkluzívne prieskumy správania sa voličov. S hosťami v štúdiu ich budeme komentovať, analyzovať a ukážeme aj emócie v straníckych centrálach," píše RTVS.

Volebné štúdio pokračuje aj v nedeľu ráno o 8:00 na Jednotke a v Rádiu Slovensko do 14:05.

V štúdiu bude voľby moderovať Zuzana Hanzelová a Martin Strižinec. V nedeľu k ním pribudne aj Ľubomír Bajaník.

Reprofoto RTVS

Súčasťou otvoreného štúdia bude aj špeciálne vydanie relácie O 5 minút 12, v ktorom Martin Strižinec a Branislav Dobšinský privítajú lídrov strán, ktoré sa dostanú do Národnej rady SR. Diskusiu o 11:55 odvysiela súbežne aj v Rádiu Slovensko.

V Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina bude, okrem podrobných informácií v prúdovom vysielaní a v spravodajských blokoch, aj špeciálne volebné štúdio taktiež od 8:00 hod v nedeľu ráno, ktoré bude moderovať Lucia Virostková a privíta v ňom analytikov aj odborníkov, s ktorými rozoberie výsledky volieb.

Odporúčame aj: Aké pokuty hrozí za porušenie moratória?

TA3 začína už o 21:30

TA3 avizuje na sobotu večer špeciálne volebné štúdio, ktoré začína o 21:30. Moderátori Ľuba Oravová, Peter Bielik a Noro Dolinský v štúdiu privítajú politológov a sociológov a spolu s nimi budú sledovať a analyzovať priebežné neoficiálne výsledky tak, ako ich bude zverejňovať Štatistický úrad. V živom spojení budú aj s kolegami, ktorí budú atmosféru volebnej noci sledovať v centrálach politických strán, povedala hovorkyňa televízie.

Foto: TA3

Živé vysielanie TA3 bude pokračovať aj v noci, až do úplného sčítania hlasov. Bezprostredne potom prinesieme aj prvé autentické reakcie zástupcov politických strán, dodala.

Špeciálne volebné vysielanie má nachystané aj Rádio Expres. Začína o 22:00 a potrvá až do chvíle, pokiaľ nebudú k dispozícii konečné neoficiálne výsledky volieb. Vo volebnom štúdiu bude výsledky volieb s moderátorom Braňom Závodským komentovať politológ Grigorij Mesežnikov.