Ako dopadlo trestné oznámenie v súvislosti s nakrúcaním Rozborilovej relácie?

Print this page

Ako dopadlo trestné oznámenie v súvislosti s nakrúcaním Rozborilovej relácie? Reprofoto JOJ

Koncom októbra odvysielala televízia JOJ reláciu V siedmom nebi. Jeden príbeh bol o plnení sna dvom malým chlapcom a ich mame, ktorá stratila manžela.

 

 

Štáb relácie vymyslel, že okrem pomoci v podobe auta pripravia pre deti aj vozenie sa na terénnych motorkách. Problémom bolo, že s motorkami jazdil moderátor a deti aj tam, kde nemali, šlo totiž o územie NAPANT – Národný park Nízke Tatry, kde to nie je dovolené. Všimli si to niektorí diváci, ktorí redakciu Omédiách.com na to upozornili. Televízia dokonca priniesla záber značky s označením Národného parku blízko sídliska Sásová v Banskej Bystrici, pred ktorým stojí moderátor relácie Vilo Rozboril.

Štátna ochrana prírody, správa NAPANT na základe oboznámenia sa s obsahom relácie V siedmom nebi spracovala a podala dňa 10. 11. 2015 trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu podľa § 305 porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.

"Chceme ubezpečiť televíznych divákov, ze sme týmto nakrúcaním nechceli úmyselne spôsobiť žiadne škody," povedala vtedy pre Omédiách.com Lucia Kulihová z TV JOJ.

Po niekoľkých msiacoch prišla polícia s verdiktom. „Polícia po preverení skutočností prišla k záveru, že ide o priestupok v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny a odstúpila vec Okresnému úradu Banská Bystrica na riešenie ako priestupok,“ povedal pre dnešné vydanie denníka Plus jeden deň Dan Harťanský z odboru strážnej služby Národný park Nízke Tatry.

Rozboril dostal pokutu. „Pokiaľ si spomínam tridsať eur,“ povedal moderátor pre denník.