Print this page

Kusturica si myslí, že jeho film s Monicou Bellucci odmietli, lebo je sympatizantom Putina Reprofoto youtube


Srbský režisér a hudobník Emir Kusturica obvinil podľa denníka The Hollywood Reporter usporiadateľa filmového festivalu vo francúzskom Cannes, že z politických dôvodov odmietli jeho najnovší film On the Milky Road.

 

 

Za odmietnutím je podľa Kusturicu jeho podpora Ruska a prezidenta Vladimira Putina.

V hlavnej úlohe filmu hrá samotný režisér a Monica Bellucci, kameramanom je Čech Martin Šec. Film bol na májový festival prihlásený deň po termíne a nebol prijatý. To je podľa Kusturicu len výhovorka, lebo to sa mu stalo aj v minulosti a problém to nebol.

"Poslednou dobou politika stále častejšie zasahuje do spôsobu, akým festival funguje," povedal Kusturica v ruskej tlači. "Mám podozrenie, že niekto dal príkaz na to, aby môj film nebol prijatý," dodal. Jeho film vraj nikto z organizátorov ani nevidel.
Kusturica minulý týždeň vystúpil v Paríži so svojou kapelou No Smoking Orchestra a show začal ruskou štátnou hymnou, uviedol The Hollywood Reporter.

Filmár je známy svojou podporou Putina a jeho ukrajinskej politiky. Vlani mu ukrajinské úrady preto zamietli vstup do krajiny, kde mal s orchestrom vystúpiť.

Aktualizácia 21. apríla: Podľa webu screendaily.com Kusturica informáciu dementoval: "Neviem, čo sa deje. Som zmätený. S nikým som o tom nehovoril," povedal Kusturica s tým, že filmový festival v Cannes chcel film, "ale ešte sme neskončili," dodal.