Ktorí operátori zaradia INTV? Odkedy bude vysielať?

Ktorí operátori zaradia INTV? Odkedy bude vysielať? Reprofoto

Televízia INTV prišla s veľkými plánmi. Zatiaľ je to len o sľuboch.

 


Televízia, ktorej šéfujú dve ženy z prostredia Markízy a Pavla Ruska, a v majetkovej štruktúre má aj občianske združenie zakladateľa Slobodného vysielača, sa pôvodné plány plniť nedarí.

 

Televízia avizovala štart už na začiatku roka. V súčasnosti vysiela stále len skúšobne – hlavne na internete a len amatérske spravodajstvo, alebo tzv. promo slučku.

Minulý týždeň televízia ohlásila, že bude pravidelne vysielať správy. „Správy INTV uvidíte na obrazovkách od pondelka do piatku o 19:00," ani to sa jej nepodarilo, tento týždeň už opäť nepravidelne. Naviac správy vyzerajú ako zo školského štúdia. Moderuje ich neskúsený moderátor, ktorý má problém s obrazom aj výslovnosťou.

Odporúčame aj: Šimkovičovú v INTV asi nahradí bývalá moderátorka JOJ

Podľa slov konateľky INTV Zuzany Zlámalovej program sa pripravuje. Sľubované 24 hodinové plnoformátové vysielanie bude podľa jej odhadu o dva mesiace. Na facebooku však televízia píše opäť niečo iné. „Plnoformátové vysielanie 24 hod. televízia plánuje od 1. septembra," píše INTV.

Ani operátori sa o zaradenie novej INTV netrhajú. S veľkými operátormi začala televízia rokovať už na začiatku roka, stále to nie je doriešené.

„Momentálne nevieme povedať, či a kedy tento kanál zaradíme do ponuky," oznámil Telekom. „Spoločnosť UPC rokuje o zaradení do programovej ponuky s viacerými vysielateľmi a programermi, tieto rokovania až do ich ukončenia nekomentuje. Môžem potvrdiť, že nás vysielateľ IN TV s ponukou zaradenia tejto stanice do našej programovej ponuky oslovil," zopakovala pre Omédiách.com UPC.

„Zatiaľ máme Avis, Skylink, Antik a drobné káblovky. Rokujeme s Towercomom, Orange aj Magiom, tam je to otvorené," povedala Zlámalová.
Od 13. apríla má televízia zabezpečené satelitné vysielanie cez družicu Astra a vysiela aj prostredníctvom DVB—T.