Print this page

RTVS má špeciálnu známku

Slovenská pošta vydala špeciálnu známku pri príležitosti výročí RTVS.

 

 

Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a Ivana Piňosova z predstavenstva Slovenskej počty na Bratislavských zberateľských dňoch na výstavisku Incheba inaugurovali emisiu poštovej známky „Filatelia" s personalizovaným kupónom vydaným pri príležitosti 90. výročia rozhlasového a 60. výročia televízneho vysielania na Slovensku.

„Námetom poštovej známky je motív poštového holuba, ktorý symbolizuje doručovanie poštových zásielok. Známka s názvom Filatelia je zameraná na rozvoj filatelie na Slovensku, no najmä je venovaná deťom. Spolu so známkou sme vydali aj rozprávkovú knihu pre deti „Tajná správa" s rovnakou tematikou poštového holuba," povedala Piňosová.

Inaugurovanie sprevádzal aj šéf Incheby Alexander Rozin, autorka výtvarného návrhu známky Katarína Macurová a autor detských kníh Branislav Jobus.

Foto: RTVS
Súčasne s poštovou známkou je vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 3. 6. 2016 a domicilom mesta Bratislava a po prvý raz aj nový filatelistický produkt vo forme rozprávkovej knihy pre deti 'Tajná správa' autora Branislava Jobusa.