Print this page

Nova sa dohodla na vypínaní svojich staníc na Slovensku Foto: Nova

Skupina Nova uzavrela dohodu so Slovenskou asociáciou pre káblové telekomunikácie (SAKT) o spôsobe zaradenia všetkých alebo vybraných staníc skupiny Nova určených pre slovenský trh do ponuky členov asociácie, t.j. slovenských prevádzkovateľov káblového vysielania.

 


Vysielanie doterajších staníc zo skupiny Nova na Slovensku končí. Namiesto nich bude na Slovensku vysielať Nova International.

 

„Cieľom dohody je vďaka stanici NOVA International dodať slovenským divákom to najlepšie z obsahu najsledovanejšej českej stanice TV Nova a tiež im ponúknuť dva športové kanály NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2," píše v tlačovej správe Vedúca oddelenia PR a komunikácie skupiny Nova.

Súčasťou uzavretej dohody je tiež časový plán a návrh spolupráce pri vypínaní kanálov skupiny Nova, ktoré sú na slovenskom území šírené bez jej súhlasu. Ide o kanály TV Nova, Nova Cinema, SMÍCHOV, FANDA a TELKA.

Asociácia združuje takmer stovku káblových operátorov vrátane tých najväčších ako je Orange Slovensko, Slovak Telekom, Digi Slovakia, Swan, Satro, Antik Telecom, DSI data a ďalší.

„Uzavretie dohody je v súlade s našou dlhodobou stratégiou a jej cieľom je ponúknuť slovenským divákom náš kvalitný obsah a ich obľúbené relácie. Ďalej samozrejme rokujeme aj s ďalšími subjektmi," hovorí Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť férové podmienky pre členov asociácie, ktorí majú záujem ponúknuť svojim zákazníkom kvalitný obsah z produkcie skupiny Nova. Táto dohoda je zároveň dobrým základom pre nastolenie rovnakých a spravodlivých podmienok pre kanály skupiny Nova pre celý slovenský mediálny trh bez ohľadu na veľkosť operátora či spôsob distribúcie," povedal Otto Verbich za Slovenskú asociáciu pre káblové telekomunikácie.