Print this page

Grafika RTVS získala zlato, porazila aj CNN Foto RTVS

Slovenská televízia sa na jednom pódiu ocitla po boku svetových lídrov v oblasti televíznej produkcie ako HBO, Fox Sports, MTV či CNN.

 

 

Na udeľovaní prestížnych cien Svetovej akadémie PROMAX za rok 2015 v New Yorku získala RTVS zlato za grafický ident – imidžovú kampaň televíznej stanice, ktorý bol pripravený v spolupráci so spoločnosťou Oficina. Na druhom mieste v tejto kategórii skončila CNN.

Foto: RTVSZo 4300 prihlásených prác z celého sveta porota vybrala najlepšie nominácie do 170 kategórií. V porote sedelo 33 expertov, napríklad zo spoločností Warner Brothers, Fox Television, VH1, Hulu, CBS, NBC Universal či ABC Group.

„Najväčšou výzvou sa pre nás stal pohyb loga a spôsob, ako ho dostať zo statickej podoby. Sme radi, že sa nám pre oba programy podarilo nájsť unikátny princíp, ktorý vytvára filozofiu identifikačných zneliek a spája animačné prvky self-promotion," píše tím spoločnosti Oficina.

Ocenenie Svetovej akadémie PROMAXbrtda v hlavnej kategórii celosvetových televíznych dizajnov je považované za Oscara medzi producentami grafického dizajnu. Cena zrkadlí kreativitu, výnimočnosť a inováciu v televíznom marketingu, reklame a dizajne.
"Cena sa dá považovať za Oscara v oblasti televízneho dizajnu. Základnou podstatou konceptu je oživenie loga, keďže sa rozhýbe a zo statického sa stane dynamické logo, ktoré prináša rôzne druhy informácií," povedala Daša Matušíková, riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

„Som nesmierne hrdý na prácu mojich kolegov, ale aj na to, že naši diváci môžu denne sledovať svetovo ocenený grafický ident," povedal šéf RTVS Václav Mika.

Okrem toho RTVS získala aj nomináciu za animáciu loga Dvojky. Je založená na 3D pohybe a jej autorom je česká spoločnosť Oficina.

Kreatívny koncept televízneho identu RTVS získal aj cenu na Slovensku: Cenu za komunikačný dizajn 2016.