Print this page

Fico odkázal cez Facebook redaktorovi Markízy, že vyzerá ako záchodový pavúk Reprofoto Facebook R. Fica

Premiér Robert Fico pokračuje v útokoch na novinárov, tentokrát aj s osobnými invektívami.

 

 

Premiér Robert Fico dnes nahral video-odkaz adresovaný redaktorovi televízie Markíza. Odkaz zverejnil večer na svojom oficiálnom profile na Facebooku. "Dnes ráno som na hrádzi v spoločnosti môjho bratranca a suseda, ktorý chodí na hrádzu so psom, stretol najkrajšieho, najmúdrejšieho ale súčasne aj najarogantnejšieho redaktora televízie Markíza," začal videonahrávku premiér. "Namiesto toho, aby rešpektoval súkromie ranného športu, tak typicky poslovensky novinársky si nás odfotil zozadu. A poslal na úrad vlády oficiálnu otázku, prečo chodím s toľkými bodygardmi, či sa niečoho bojím," pokračoval a následne redaktorovi adresoval svoju odpoveď, v ktorej zdôraznil, že nebol s bodygardmi. "Po druhé, odporúčam novinárovi, aby sa nabudúce venoval viac behu, lebo vyzerá ako záchodový pavúk. Po tretie, títo ľudia nie sú so mnou, aby ma chránili. Ale skôr aby mi niekedy bránili od srdca povedať novinárom ako je tento, čo si o ich práci, ich neprofesionalite a tendenčnosti myslím."

Fico vo svojom videu redaktora nemenoval.

O premiérovi Robertovi Ficovi v správach televízie Markíza často informuje redaktor Michal Kovačič. Práve on len nedávno na Facebooku spochybnil premiérove slová o britskej premiérke na úrade vlády.

Prinášame stannovisko Markízy a redaktora: Redaktor Markízy reaguje na útok Fica: Necítim sa dotknutý, ale prekvapený áno