Print this page

Redaktor RTVS sa v živom vysielaní ospravedlnil trénerovi za otázku Reprofoto RTVS

Dnes bol kvalifikačný zápas slovenskej reprezentácie na MS vo futbale v roku 2018. RTVS po skončení neúspešného zápasu Slovenska proti Anglicku priniesla naživo krátky rozhovor redaktora RTVS Ľuboša Hlavenu s trénerom Jánom Kozákom.

 


Na začiatku rozhovoru Kozák pre redaktora kľudným hlasom hodnotil situáciu po vylúčení Martina Škrtela. Po otázke Ľuboša Hlavenu: Hneváme sa na rozhodcov? sa Kozák nahneval, ale na redaktora. Kritizoval ho za otázku. „Načo provokujete? Vy povedzte svoj názor ...," a zvýšil hlas na redaktora. "Ja si myslím, že áno," reagoval redaktor. „Povedzte svoj názor rozhodcovi...Toto mi robíte? Toto je od vás nekorektné, ja to dám do takej polohy, aby to každý pochopil. A vy nasledujúcu otázku dáte takúto. Čo to sú za spôsoby?"

 

Hoci novinár by nemal mať problém dávať respondentom aj otázky, ktoré sa im nemusia páčiť, Hlavena sa Kozákovi za otázku okamžite ospravedlnil a pokračoval v rozhovore.

Hlavena má za sebou už viacero neobvyklých situácií zo živých rozhovorov - raz vulgárne nadával, inokedy bozkával ruku brankárovi.