Print this page

Cenu Emmy získal seriál Hra o tróny aj Viceprezident(ka) Foto: Veep

 

 

V Los Angeles boli v noci na dnes udelené televízne ceny Emmy. Hlavnú cenu pre najlepší dramatický seriál roka získala séria Hra o tróny. Tento fantasy seriál z dielne HBO vyhral hlavnú cenu už vlani. Najlepším komediálnym seriálom bola vyhlásená politická satirická séria Viceprezident(ka), ktorá rovnaké ocenenie získala už tiež vlani.

Oba seriály dostali podľa agentúry AP aj niektoré ďalšie ceny. Akadémia televíznych umení a vied napríklad autorom Hry o tróny prisúdila aj ceny za najlepšiu réžiu a scenár dramatických seriálov. Najlepšou seriálovou komediálnou herečkou bola vyhlásená Julia Louisova-Dreyfusova, predstaviteľka hlavnej hrdinky v seriáli Viceprezident(ka).

Ďalšie ceny Emmy v desiatkach kategórií si rozdelili napríklad seriály a relácie American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, Panstvo Downton, Mr. Robot, Bloodline, Saturday Night Live, Orphan Black, John Oliver: Čo týždeň dal a vzal, American Crime, Master of None, Baskets, Nočná recepčná či Transparent. Najlepším televíznym filmom sa na slávnostnom vyhlásení prestížnych cien stal film Sherlock: Priezračná nevesta.