Prečo je Peter Bielik v úzadí?

Print this page

Prečo je Peter Bielik v úzadí? Reprofoto TA3

Moderátor TA3 Peter Bielik bol donedávna hlavnou tvárou TA3. Roky takmer každý pracovný deň moderoval reláciu Téma dňa.

 

 

Občas ho niekto zaskočil, no väčšinou moderoval každý pracovný deň. Patril medzi hlavných moderátorov predvolebného vysielania aj vysielania počas volieb.
Dnes to už neplatí. Na obrazovke ho už mesiace takmer nevidieť.

V lete sa relácia Téma dňa nevysielala a podľa monitoringu vysielania na obraze nebol ani Bielik. Na začiatku septembra sa Téma dňa vrátila. No Bielika na stoličke moderátora vidieť len sporadicky. V septembri moderoval len 4x a to nie celú reláciu, len jej časti. Napríklad minulý týždeň to bola téma Dokáže sa zločin na deťoch? s Natáliou Blahovou a Jánom Richterom, dnes relácia o U.S.STEEL.

Podobne to bolo už aj pred letom. Zriedkavo bol na obraze už od polovičky apríla. V máji aj v júni Tému dňa moderovali častejšie Norbert Dolinský a Barbora Túrosová.

Odporúčame aj: V TA3 Fica hrýzkajú slabúčko

Dnes sa v relácii Téma dňa strieda viacero moderátorov – najčastejšie je na obraze Peter Nittnaus a Igor Haraj, potom Bielik a Vlado Lichvár.

Prečo Bielika vidieť od volieb tak zriedkavo? „Rovnako ako v jarnej vysielacej štruktúre, aj teraz moderuje pravidelnú reláciu Téma dňa. Ako zástupca šéfredaktora sa venuje strategickým projektom a televízia jeho profesionálne skúsenosti využíva pri príprave a koncepcii nových televíznych formátov," reagovala na otázky Omédiách.com hovorkyňa TA3 Martina Mečiarová.

Pred voľbami Igor Matovič obvinil Bielika v priamom prenose, že je zaškolený u Fica.