JOJ sa ospravedlňuje: K manipulácii nedošlo

JOJ sa ospravedlňuje: K manipulácii nedošlo Foto: JOJ

Televízia JOJ v nedeľu odvysielala finále zábavnej relácie Česko Slovensko má talent. Víťazom šiestej série show sa stalo dievčenské akrobatické zoskupenie Act 4 Slovakia, ktoré získalo najviac diváckych hlasov zo všetkých súťažiacich.

 


Už počas priameho prenosu viacerí diváci na sociálnej sieti upozorňovali, že pri hlasovaní sú nezrovnalosti – pri výzve posielania sms na obrazovke boli pri niektorých súťažiach zamenené čísla. U viacerých to vyvolalo pochybnosti o výsledku celej šou.

 

Zámenu čísel potvrdila aj samotná televízia, ktorá na chybu upozornila v priamom prenose pred vyhlásením výsledku. Podľa televízie počas živého prenosu došlo k technickej chybe v rekapitulácii. "Došlo k zámene sms čísla Martina Vetráka za sms číslo predchádzajúceho súťažiaceho Tomasiana a výmeny sms čísiel medzi speváčkou Simonou Gážiovou a skupinou Hrdza. V oboch prípadoch však išlo o nízky počet sms hlasov, ktoré neovplyvnili výsledok súťaže," vysvetlila PR manažérka TV JOJ Katarína Gajdošíková.

Foto: JOJ

Produkčný tím relácie sa preto rozhodol spustiť nové hlasovanie, ktoré predĺžilo možnosť ovplyvniť výsledok súťaže o päť minút. "No aj bez tohto opatrenia boli výsledky jednoznačné: Act 4 Slovakia však už od začiatku finále suverénne vyhrávali s veľkým náskokom o viac ako 6000 hlasov. Právoplatnosť hlasovania overila notárka," tvrdí JOJ.

„Za vzniknuté chyby sa divákom a účinkujúcim ospravedlňujeme," píše televízia.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku.