Markíza dementuje informácie, ktoré sa šíria na Facebooku

Markíza dementuje informácie, ktoré sa šíria na Facebooku Foto: Markíza

Nadácia televízie Markíza ako aj organizácia Deťom s rakovinou sú pobúrené z kritického statusu, ktorí sa šíri na Facebooku.

 


Facebooková stránka Tabuľa hanby cez víkend zverejnila takýto status:

 

Status nemá autora, len anonymný podpis Angie a po niekoľkých hodinách má tisícky zdieľaní a pobúrených reakcií. Skupinu sleduje takmer 50 tisíc ľudí.

Televízia aj občianske združenie Deťom s rakovinou sú pobúrené zo šírenia klamstva a zloby. Status označili za nepravdivý.

„My sami sme rodičia detí, ktoré sa liečili na onkológii a nemáme žiadny iný záujem, len pomáhať. Mnohí nás a našu prácu poznáte. O to viac nás trápi, že nám chce niekto uškodiť," píše vo svojom stanovisku n.o. Deťom s rakovinou.

„Je, bohužiaľ, smutné, že sociálne siete využívajú ľudia na šírenie nenávisti a lží," píše Markíza.


„Nezisková organizácia Deťom s rakovinou sa podujala na takmer nemožnú misiu – získať dostatočné množstvo finančných prostriedkov a podpory na rekonštrukciu priestorov na Dennú kliniku, inšpirujúc sa štandardami zo zahraničia. K tejto rekonštrukcii prispela Nadácia Markízy sumou 75 000 EUR, ktorú tvoria najmä prijaté SMS a tiež vklad od sponzora a Nadácie televízie Markíza samotnej," píše nadácia televízie.

„Všetky deti na oddelení boli obdarované a snímané boli len tie, kde bol prejavený záujem zo strany dieťaťa/rodiča. Nemá význam sa ani vyjadrovať k tomu, že Mária Čírová si vyhradila svoj súkromný čas a bez nároku na honorár zaspievala svoj hit Unikát a nie prevzatú pieseň (ktorú okrem iného spievala následne v zákulisí mimo svetla reflektorov pacientke, ktorá sa nemohla zúčastniť programu)," píše televízia a dodáva, že ľudia v nadácii pracujú ako dobrovoľníci, aby sa 100 percent z vyzbieraných peňazí prerozdelili tým, ktorí to potrebujú.

Na status reagovala aj n.o. Deťom s rakovinou, ktorú založili a vedú rodičia detí, ktoré sa na detskej onkológii liečili.

"Zabezpečujeme každodenné potreby pre hospitalizované rodiny, ktoré predtým vôbec nemali alebo sa na ne skladali... Nie je pravdou, ako uvádza niekto nepodpísaný svojím menom na facebookovej stránke Tabuľa hanby, že neriešime aj priamu pomoc rodinám. Zabezpečili sme parochne, uhradili pohreb zosnulého pacienta, zariadili finančný príspevok a v tom budeme pokračovať. Personál kliniky pozná sociálne pomery rodín na klinike a teda individuálne sa posudzuje, kto je v zložitej sociálnej situácii a pomoc reálne potrebuje. Na základe toho sme už niekoľkým rodinám pomohli," píšu v stanovisku, kde podrobne popisujú ako vyzerá pomoc.

Zaujíma vás zákulisie slovenských médií, sledujte nás na Facebooku.