Ktorí politici boli najčastejšie pozývaní do diskusií?

Ktorí politici boli najčastejšie pozývaní do diskusií? Foto: FB A. Danko

V roku 2016, počas tretej vlády Roberta Fica, politické diskusie najviac navštevoval Robert Fico. V reláciách O 5 minút 12, V politike, Sobotné dialógy, Na telo, Naživo s Braňom Závodským zaznamenal 19 účastí. Druhé miesto spoločne obsadili Richard Sulík (SaS) a Andrej Danko (SNS). Obidvaja diskusie navštívili 16-krát.


Tretiu priečku obsadil Béla Bugár, predseda Mosta-Híd (12 účastí). Štvrtý skončil Jaroslav Paška (SNS, 11 účastí), piaty bol Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD, 10 účastí).
Vyplýva to z analýzy, ktorú pripravila spoločnosť Newton Media. Sledované boli relácie: O päť minút dvanásť na Jednotke, Sobotné dialógy v Rádiu Slovensko, V politike na TA3, Naživo s Braňom Závodským v Rádiu Expres. Analýza sledovala len prítomnosť politikov, nie analytikov či iných hostí.

Najčastejším diskutérom v TA3 v hlavnej diskusnej relácii V politike bol predseda SNS Andrej Danko a po ňom premiér Robert Fico. Danko bol v relácii V politike až 10krát, pritom TA3 ho hojne pozývala aj do ďalších relácii.
Robert Fico bol najčastejším hosťom Sobotných dialógov.

Za prvých desať mesiacov vlády Roberta Fica médiá najčastejšie hostili politikov vládnej strany SMER-SD, z opozície najčastejšie zástupcov strany SaS. Podiel zástupcov vlády dosiahol 56%, opozícia mala 43%, pričom jedno percento patrilo Andrejovi Kiskovi, prezidentovi SR.

Premiér vystúpil v diskusiách väčšinou bez politického oponenta. Z 19tich diskusií mal politického spoludiskutéra len 3-krát, a to v marci, kedy vznikala vláda. Partnerov mu vtedy robili predsedovia vládnych strán.

„Za opozíciu najčastejšie rečnil Richard Sulík (SaS), nasledovali Igor Matovič (OĽaNO), Martin Klus (SaS), Daniel Lipšic, Boris Kollár (Sme rodina), Natália Blahová (SaS) a Milan Krajniak (Sme rodina). Marian Kotleba, predseda ĽS-NS, bol pozvaný len do jednej diskusie, v apríli diskutoval s Martinom Klusom (SaS) v TA3," píše v analýze spoločnosť Newton Media.