Print this page

Nový kanál Plus začne vysielať už v januári Ilustr.foto: Prima

Skupina Prima spustí 23. januára nový kanál Prima Plus, ktorého vysielanie bude smerované na územie Slovenska.

 

 

Program bude prevažne zostavený z vlastnej tvorby televízie Prima. Obchodným zastúpením Primy Plus na slovenskom bude Joj Group. Novú stanicu si bude môcť naladiť väčšina slovenských domácností s platenými televíznymi službami. Prima to dnes oznámila v tlačovej správe. Licenciu na Plus má Prima na 12 rokov.

"Sme veľmi radi, že sme sa na distribúciu kanála Prima Plus na slovenskom dohodli s významnými operátormi, ako je M7 Group, UPC Broadband Slovakia, slovenský Telekom a mnohí ďalší, vďaka čomu Primu Plus môže sledovať 1,4 milióna slovenských domácností s platenou televíznou službou, "povedal generálny riaditeľ FTV Prima Marek Singer.

Dôvodom spustenia nového programu bol problém s vysielacími právami k niektorým prevzatým reláciám na kanáloch Primy určeným pre ČR, ktoré však šírili aj niektorí poskytovatelia na Slovensku. Podobne na začiatku minulého roka vytvorila TV Nova pre vysielanie na Slovensku platený kanál Nova International, kde ponúka svoju pôvodnú tvorbu. Rovnako postupuje aj slovenská Markíza v Česku. Ich podiel v televíznom trhu je mnimálny.

Prima Plus ponúkne napríklad seriály Ohnivé kurča, Prístav, Cesty somov, Rodinné putá či Vinári. Pre divákov má prichystaný tiež nový detektívny seriál Temný kraj.

Skupina FTV Prima prevádzkuje televízne kanály Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central. Novinkou je kanál s posunutým programom Prima +1 pre zákazníkov Skylinku.