Spoločnosť Towercom má nového šéfa

Spoločnosť Towercom má nového šéfa Foto: Towercom

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Towercom je od začiatku januára Ivan Peschl.

 


Ivan Peschl je absolventom Ekonomickej univerzity v Bratislave. V minulosti sa venoval finančníctvu a podnikovému manažmentu, reštrukturalizáciám, fúziám a strategickým akvizíciám podnikov. V telekomunikačnej oblasti pôsobí od roku 2008. V minulosti bol členom vedenia Skylink.
V spoločnosti Towercom zastával funkciu finančného riaditeľa a posledné 3 roky aj funkciu zástupcu generálneho riaditeľa spoločnosti.

 

Peschl vo funkcii vystriedal Romana Fischera, ktorý viedol spoločnosť uplynulých 8 rokov. "Zmena na pozícii generálneho riaditeľa završuje dvojročný proces transformácie spoločnosti Towercom po akvizícii firmy fondom MEIF IV, a nasmerovaním stratégie firmy na ďalšie posilnenie terestriálneho vysielania na Slovensku a diverzifikáciu portfólia do telekomunikačných služieb a infraštruktúry," povedal Jiří Zrúst, predseda predstavenstva spoločnosti, Towercom a zástupca akcionára Macquarie Infrastructure Funds.

"Radi by sme poďakovali Romanovi Fischerovi za jeho nasadenie a prípravu firmy na ďalší rozvoj. Sme veľmi radi, že Ivan Peschl, ktorý vo firme pôsobil už 8 rokov na pozícii finančného riaditeľa, prijal výzvu prevziať ďalší rozvoj firmy a nahradí Romana Fischera v úlohe generálneho riaditeľa," dodal Jiří Zrúst.
Roman Fischer bude naďalej pôsobiť ako člen predstavenstva spoločnosti Towercom a zároveň bude spolupracovať s Macquarie na akvizičných príležitostiach mimo Slovensko

Towercom je spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie.

Towercom patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.