Print this page

Z RTVS odchádza Marta Jančkárová Reprofoto RTVS

Dlhoročná moderátorka a redaktorka RTVS sa rozhodla prijať ponuku z nového médiá.

 

 

Marta Jančkárová, ktorá niekoľko rokov moderovala reláciu O 5 minút 12 a v súčasnosti moderuje Správy a komentáre, odchádza koncom marca z Mlynskej doliny. Prijala ponuku nového spravodajského Rádia Aktual, ktoré zakladá Martin Lengyel.

"Rozhodla som sa prijať novú pracovnú výzvu. Nebolo to pre mňa ľahké rozhodovanie po takmer 15 rokoch v Rozhlase a televízii Slovenska, ale zaujala ma šanca byť pri zrode nového média, spravodajského Rádia Aktual. Ďakujem za všetko svojim kolegom, z ktorých sa stali priatelia, a rovnako aj RTVS za doterajšie príležitosti," povedala Jančkárová pre Omédiách.com.

Odporúčame aj: Lengyel predstavil šéfku vysielania rádia Aktuál

"Za profesionálnu prácu, ktorú dlhé roky odvádzala v rozhlasovom aj televíznom vysielaní, jej poďakoval aj generálny riaditeľ Václav Mika. Kolegyni prajeme veľa osobných a pracovných úspechov," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková, manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS.

Marta Jančkárová vyštudovala anglický jazyk a literatúru spolu s hudobnou výchovou na UKF v Nitre. V Slovenskej televízii začala pracovať v roku 2002. V televízii najprv pripravovala reportáže, neskôr moderovala relácie o vstupe Slovenska do EÚ, Správy a komentáre, Večer na tému, O 5 minút 12. Moderovala a pripravovala relácie aj v rozhlase, napríklad K veci a Nočnú pyramídu.

Odporúčame aj: RTVS už má náhradu za moderátorku Jančkárovú

Nové Rádio Aktual vzniká transformáciou z rádia Rocková republika, má byť zamerané hlavne na spravodajstvo. Riaditeľkou vysielania bude Tamara Valková.

 

Zaujímajú vás informácie o médiách a ich zákulisí? Sledujte nás na facebooku.