Print this page

JOJ má novú politickú diskusiu Z nadhľadu Reprofoto noviny.sk

Prvá relácia je aj o zombíkovi Kaliňákovi a o tom, čomu sa teraz venuje Mečiar.

Televízia JOJ vo štvrtok odvysielala na svojom spravodajskom webe noviny.sk prvý diel novej politickej diskusnej relácie Z nadhľadu. Moderátorkou je redaktorka spravodajstva Jana Krescanko Dibáková, ktorá spovedala politického analytika a komentátora Mariána Leška. „Z lietadla sa môžeme pozerať a hodnotiť slovenskú politiku," takto začala prvý diel moderátorka.

Dvojica sa najprv pozrela na niektoré politické udalosti posledného týždňa – 13. plat, výložky aj prejav Andreja Danka. Zhodnotili štýl jazdy Vladka Weissa a pozreli sa aj na rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku nazaložiť novú politickú stranu ani do žiadnej nevstúpiť. Dvojca sa venovala aj prezidentovej predpôrodnej príprave, keď Kiska tento týždeň oznámil, že s manželkou čakajú potomka.

Relácia prináša odľahčený sarkastický pohľad na aktuálne politické dianie: „Z úst prezidenta zaznelo, že pán minister Kaliňák by mal jednoducho odstúpiť z funkcie. Nie je tak trošku trápne, že po všetkých tých Baštrnákoch a početných výzvach – choď z tejto funkcie – sa tam snaží udržať a vozí sa v tej limuzíne?" spýtala sa Krescanko Dibáková.

„Ja si myslím, keby mal pán minister trochu súdnosti, tak už dávno odstúpi. Na druhej strane je to príspevok nielen slovenskej ale aj svetovej politike, že prvýkrát ostáva vo funkcii človek po svojej politickej smrti. Máme niečo, čím sa nemôže ktokoľvek pochváliť, máme zombíka v dôležitej politickej funkcii a myslím si, že všetci milovníci zombi žánru sa môžu prísť na Slovensko pozrieť, kam sme to dotiahli," odpovedal Leško.

Prvý pravdepodobne pilotný diel zverejnila televízia na svojom webe vo štvrtok, bez toho, aby ho promovala. Moderátorka ohlásila, že relácia bude mať pokračovanie aj o týždeň. Podľa informácií Omédiách.com by to malo byť pravidelná relácia v zostave Jana Krescanko Dibáková a Marián Leško.